Norlinders hattrick gav MODO extrapoängen
Publicerad: 2018-11-17
Junior
MODO Hockey tog två nya poäng i J20 SuperElit Norra under lördagen då man besegrade Leksand på hemmaplan med 5-4 efter förlängning. Det avgörande målet i förlängningen stod backen Mattias Norlinder för, ett mål som också fullbordade hans hattrick i matchen.

Efter fredagens seger mot Leksand i J20 SuperElit Norra var det på lördagen dags för returmöte i Fjällräven Center. MODO Hockey var på jakt efter tre nya poäng samtidigt som Leksand hade siktet inställt på att få revansch.

Det var två pigga lag som kom ut till första perioden och två lag som jobbade hårt och höll tempot uppe. Spelet i inledningen böljade fram och tillbaka och de båda lagen skapade ett par bra chanser vardera utan att göra mål.

11:52 in i perioden kom till slut matchens första mål och det var MODO Hockey som gjorde det genom backen Mattias Norlinder. Norlinder skulle ha en bra match poängmässigt och det första målet gjorde han från högerkanten efter att MODO vänt spelet och etablerat tryck i offensiv zon. Tomislav Lovric och Max Wahlgren stod för framspelningen.

Mattias Norlinder gjorde även matchens andra mål då han efter knappt 15 minuter pricksköt in 2-0 efter en snabb spelvändning från MODO Hockeys sida. Nicolas Müller spelade fram till Linus Skager som i sin tur droppade pucken till Norlinder och skottet satt fint i bortre krysset.

Händelserik andraperiod med flera mål

MODO Hockeys tvåmålsledning efter första perioden stod sig i inledningen av andra perioden men ju längre perioden led desto mer spel hade gästerna och när de reducerade drygt sex minuter in i perioden var det inte orättvist.

Kvitteringen kom drygt halvvägs in i perioden då MODO Hockey spelade med två man mindre på banan efter att man dragit på sig två utvisningar inom loppet av 40 sekunder.

Det var dock MODO som skulle ha med sig ledningen in i andra paus, detta efter att man med drygt tre minuter kvar på perioden vann en tekning i offensiv zon och Mattias Norlinders genomskärare hittade Anton Gradin på bortre stolpen som direktsköt 3-2 för hemmalaget.

Norlinder avgjorde efter sju sekunder

Innan den andra perioden var över hade Leksand haft ett straffslag som MODO Hockeys målvakt Lucas Jägbring följsamt räddade. Leksand ägde stora delar av den tredje perioden och med sex minuter kvar så kvitterade man till 3-3. Leksand fortsatte framåt och med 15:03 på klockan så tog gästerna ledningen för första gången i matchen.

MODO lyckades dock rycka upp sig och med mindre än minuten kvar så kvitterade man till 4-4 i power play, ett mål där pucken till slut studsade fram till en helt ren Maximillian Popovic framför Leksands mål. Assistpoäng på kvitteringen delades ut till Joel Wahlgren och Linus Skager.

Matchen gick till förlängning och där klev dagens store man fram redan efter sju sekunder när Mattias Norlinder stänkte in avgörandet från högerkanten. MODO vann därmed extrapoängen och matchen med 5-4 och har så här långt tagit fem av sex poäng under helgen. Helgen avslutas i morgon söndag då MODO tar emot Mora med start 12:00, en match som spelas i Bjästa Ishall.