Förlust i andra åttondelen för MODO
Publicerad: 2019-03-23
Junior
MODO Hockey förlorade den andra åttondelsfinalen i J20-slutspelet mot Luleå med 6-2 och det står därmed 1-1 i matcher. Redan i morgon är det chans till revansch då den helt avgörande åttondelsfinalen spelas i Luleå.

MODO Hockey kom till den andra åttondelsfinalen mot Luleå med en stark hemmaseger i ryggen, då man besegrade Luleå med hela 6-0. Till helgens matcher hade man dessutom fått fin förstärkning med ett antal spelare från herrlaget, bland annat Tom Hedberg och Lukas Wernblom.

Men det var hemmalaget som började bäst i matchen, delvis på grund av den tvåminutare MODO drog på sig för sex man redan efter 1:30 spelade. MODO klarade det spelet med en man mindre men när Luleå fick sin andra chans i power play gjorde hemmalaget 1-0 från vänsterkanten.

När Luleå på nytt fick chansen i numerärt överläge fyra minuter senare så kom även 2-0 på ett backskott som letade sig in bakom en skymd Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål.

MODO hade även de chanser i power play men trots att man skapade en del framför Luleås mål så ville pucken inte in och Luleå hade med sig 2-0 efter 20 spelade minuter.

Luleå utökade i andra perioden

MODO Hockey inledde den andra perioden starkt och hade mycket av spelet. Man skapade en hel del fina chanser men det avgörande momentet saknades, bland annat hade Tom Hedberg en fin uppåkning där han gick hela vägen från eget mål men den sista passningen blev lite för brant och chansen rann ut i sanden.

För Luleå handlade mycket i matchen om deras spel i power play och när Mattias Norlinder fick två minuter för puck out så gjorde Luleå 3-0 från nära håll.

MODO Hockeys första mål i matchen kom direkt efter en tekning med 11:51 på klockan, då Carl Westberg vann tekningen till Anton Gradin och Gradins snabba skott letade sig in via målvaktens plockhandske.

Men Luleå skulle ha med sig en tremålsledning in i andra paus efter att man gjort 4-1 med drygt sju minuter kvar av andra perioden.

Avgörande match i morgon

MODO Hockey försökte få till en rteduceringsjakt men Luleå hade inga större problem att hålla undan för MODO Hockeys försök och när Luleå gjorde 5-1 efter drygt halva tredje perioden så var matchen över.

Innan perioden var slut hade MODO Hockey, i spel sex mot tre, reducerat till 5-2 genom Linus Pettersson, som assisterades av Carl Westberg och Tom Hedberg. Men Luleå fastställde slutresultatet då man skickade in 6-2 i tom kasse med 1:19 kvar av matchen.

Nu väntar en direkt avgörande match i Luleå i morgon söndag, en match som startar 13:00. Vinnaren av den matchen är vidare till kvartsfinal medan förloraren har spelat färdigt för säsongen.