Björn Hellkvist inför onsdagens Enkronasmatch mot Karlskrona
Publicerad: 2019-01-22
Herr
Under onsdagen tar MODO Hockeys herrar emot Karlskrona HK för årets gratismatch. Laget kommer från en skön seger på bortaplan mot Leksand, och nu hopppas tränare Björn Hellkvist att laget kan spinna vidare på den segern: "Min önskan är att vi ska gå ut och spela väldigt obrytt och fritt, utan någon yttre press. Den pressen ska komma av att vi själva vet att vi är bra", säger tränare Björn Hellkvist till MODO Channel.

MODO Hockey kommer till spel med en skön, men också viktig seger i ryggen när man slog Leksands IF med 1-2 på bortaplan under helgen. En seger som gjort träningsveckan betydligt lättare, och som tränare Björn Hellkvist rankar högt upp så här långt in i säsongen.

– Har man en sådan taskig prestation som mot AIK och sedan gör en bra prestation mot Leksand, men där man ändå förlorar. Så ligger det som en våt handduk på en eld och bara kväver en. Men vinsten där var extremt viktig och jag skulle nog kunna ranka den som den viktigaste vinsten den här säsongen, säger Björn Hellkvist och fortsätter:

– Vi fick en lite halvknackig start och det syntes att vi hade blivit rejält piskade i matchen innan. Men vi överlevde och det var också målet med starten på matchen, sen skruvade vi ned förväntningarna på oss själva lite och försökte göra det så enkelt som möjligt. Successivt arbetae vi oss in i machen och gjorde en riktigt bra bortamatch där vi egentligen sköt ut Leksand i två perioder och sedan spelade på resultat på ett klokt och bra sätt i den tredje perioden, säger Hellkvist om matchen mot Leksand.

Ett möte tidigare den här säsongen

MODO Hockey och Karlskrona HK har bara drabbats samman en gång den här säsongen, då slutade det med en MODO-seger efter att man vänt matchen.

– Karlskrona är ett skridskostarkt lag som bygger mycket på fart i sina spelvändningar så det gäller att vara med i omställningarna. Det hade ett sylvasst powerplay då vi mötte dem senast. Efter tjugo sekunders powerplay hade de gjort två mål på oss så då hade vi en liten uppförsbacke. Men vi gjorde en jättefin avslutning på den matchen och lyckades till slut vända och vinna, säger Hellkvist.

Läget i MODO

Flera spelare har blivit friska sedan matchen mot Leksand där Mattias Norlinder, Tobias Ericsson och Ludvig Elvenes alla har tillfrisknat. Något som innebär att konkurensen i truppen ökar ytterligare.

I övrigt tar tränarna ut laget under matchdagen.

Fri entré på onsdagens hemmamatch

Onsdagen den 23 januari tar MODO Hockey emot Karlskrona i en match som tillsammans med våra samarbetspartners blir en Enkronasmatch. Det innebär fri entré till matchen tack vare att privatpersoner och företag är med och sponsrar entrén. Boka dina gratisbiljetter omgående på modo.ebiljett.nu så fyller vi tillsammans Fjällräven Center!

Biljetter MODO Hockey - Karlskrona HK

{!B}

Till MODO Channel

Kommunikatör, MODO Hockey Robin Hedqvist