Amerikanske forwarden Patrick Dwyer till MODO Hockey

22 oktober 2015 19:43

MODO Hockey presenterade i den första periodpausen under kvällens match Patrick Dwyer som klubbens senaste nytillskott. Dwyer kommer senast från NHL och Carolina Hurricanes där han gjort sju säsonger och 416 matcher. ”En bra skridskoåkare som kan spela på flera olika positioner som forward och dessutom har fina ledaregenskaper”, kommenterar GM Per Svartvadet.


Patrick Dwyer är född i Great Falls, Montana, USA 1983 och gick via universitetsishockey vidare till AHL för tre säsonger innan han tog en plats i Carolina Hurricanes. Säsongen 2010-2011 till och med den senaste säsongen har Dwyer haft en ordinarie plats i NHL-laget men är nu klar för MODO Hockey säsongen 2015/2016.

– Dwyer är allround som spelare och bara att han har tillhört samma organisation under många säsonger tyder på att han har bra karaktär och har varit en uppskattad lagkamrat. Vi har letat en forward under en tid och tycker att Dwyers kvalitéer kommer att göra laget bättre, kommenterar GM Per Svartvadet.

”Ser fram emot att ansluta till laget”

Patrick Dwyer presenterades med intervju på mediakuben mellan den första och andra perioden i kvällens SHL-match mellan MODO Hockey och Växjö Lakers där en telefonintervju med amerikanen genomfördes.

– Min förhoppning är att jag kan tillföra djup i forwardsuppsättningen i MODO Hockey och bli en tillgång med min skridskoåkning och rutin, säger Patrick Dwyer via telefon och avslutar:

– Jag har bara hört gott om MODO Hockey och samtliga mina kontakter från Carolina berättade om klubbens historia och vilka spelare som kommit fram genom juniorleden. Jag ser fram emot att ansluta till laget och komma igång så fort som möjligt.

Patrick Dwyer anländer till Örnsköldsvik i början av nästa vecka.