Förlust mot Södertälje på hemmaplan
Publicerad: 2021-01-27
Södertälje tog hand om samtliga tre poäng i onsdagens möte mot MODO Hockey i Fjällräven Center. Matchen ur omgång 39 av HockeyAllsvenskan slutade 3-5 där målskyttar för MODO Hockey var Johan Harju, Mikkel Aagaard och Daniel Sylwander.

Det var hemmalaget som skapade de klara målchanserna direkt efter pucken släpptes i onsdagskvällens match. Men efter inledningen var det gästande Södertälje som tog över och även svarade för matchens första mål. Efter 5:18 sköt Emil Alba 0-1 när han snappade upp en puck i slottet efter att Södertälje vunnit kampen bakom MODO:s mål. Hemmalaget drog på sig flera utvisningar i den första perioden och i det tredje powerplayspelet utökade Södertälje sin ledning. Christopher Bengtsson sköt 0-2 bakom en skymd Anthony Peters.

Innan den första perioden var över reducerade MODO Hockey när Johan Harju förvaltade ett friläge, efter en öppnande passning från Patrik Karlkvist. Harju var klinisk i avslutet och satte 1-2 för sitt sjunde mål i MODO-tröjan.

MODO lyfte spelet i andra perioden

MODO Hockey fick en smakstart på andra perioden där Adam Rockwood från sarghörnet hittade bladet på Mikkel Aagaard med en genomskärande passning. Dansken stötte från nära håll in 2-2 för sitt elfte mål för säsongen och matchen var kvitterad efter 3:13.

MODO lyfte spelet och endast stolpen stoppade backen Michael Boivin från att bli målskytt efter en inbrytning från kanten. Istället var det Södertälje som, ologiskt sett till matchbilden, återtog ledningen i det efterföljande anfallet. Via stolpen och ryggen på Anthony Peters sköt Jacob Dahlström 2-3 från nära håll när endast 22 sekunder var kvar på klockan.

Förlust efter sen reducering

Den tredje perioden inleddes med två utvisningar och spel fyra mot fyra. Då utökade Södertälje sin ledning när Axel Andersson helt glömdes bort framför kassen och kunde styra in 2-4 efter 4:36. MODO fick där efter powerplay, men kunde inte etablera spel i offensiv zon.

Klockan tickade fort mot slutsignalen när MODO inte skapade några längre anfall. Men reduceringen kom med mindre än tre minuter kvar då Peters lämnade sin kasse och MODO spelade sex mot fem. Daniel Sylwander stötte från nära håll in 3-4, sitt tolfte mål för säsongen. Närmare kom inte MODO när Södertälje sköt 3-5 i öppen kasse, vilket även blev slutresultatet.

Det är tätt på given och nästa match för MODO Hockey spelas på fredag kväll i A3 Arena när laget reser till Umeå för säsongens andra möte mot Björklöven. Den matchen har nedsläpp 19:00 innan söndag betyder hemmamatch mot Tingsryd med start 15:00.