Tre sköna poäng borta mot Brynäs
Publicerad: 2018-09-19
Dam
Under onsdagen reste MODO Hockey ned till Gävle och Brynäs för att hämta tre nya poäng. Efter en stark andraperiod med hela tre mål bäddade man fören 4-3 vinst.

Det blev ingen drömstart för MODO Hockey i matchen mot Brynäs. Redan inom fyra minuter hade MODO dragit på sig en utvisning då Paula Bergström fick sätta sig på botbänken. Det tog då inte många sekunder innan Brynäs stjärna Jennifer Wakefield dunkade in pucken i mål.

Samma Wakefield skulle även utöka ledningen innan perioden var slut. Med endast tre minuter kvar av första perioden pytsade hon in 2-0 till hemmalaget.

Stark andraperiod

Andra perioden blev sedan en rolig historia, sett ur MODO-ögon. Tidigt i perioden reducerade MODO genom Brooke Boquist, framspelad av Olivia Carlsson.

Halvvägs in i perioden var det sedan Olivia Carlssons tur att få näta vilket också innebar att man kvitterat i matchen. Mindre än en minut senare skulle man också ta ledningen med 3-2 genom Lauren Wildfang, en ledning som skulle stå sig perioden ut.

Tredje perioden kantades sedan av en hel del utvisningar av bägge lagen, och med sju minuter kvar av matchen kunde MODO utöka sin ledning till 4-2 när Lauren Wildfang gjorde sitt andra för kvällen. Det såg länge ut som att det resultatet skulle stå sig matchen ut, men det blev en högdramatisk avslutning på matchen.

Med en minut kvar av matchen drog samma Lauren på sig en utvisning, något som Brynäs utnyttjade. Med 25 sekunder kvar av matchen tryckte man in 4-3 reduceringen och tryckte sedan på för mer, men MODO stod på sig och kunde till slut vinna matchen och plocka med sig tre sköna poäng hem till Örnsköldsvik!