En poäng efter övertidsförlust i derbyt
Publicerad: 2019-01-09
MODO Hockey förlorade kvällens möte mot Björklöven hemma i Fjällräven Center där gästerna kvitterade matchen sent för att sedan vinna på övertid. MODO Hockeys mål gjordes av Johan Eriksson och Joakim Hagelin.

Precis som väntat startade kvällens derby med hög intensitet både på isen och på läktaren i Fjällräven Center. Björklöven skapade flera farligheter i kraft av ett numerärt överläge under matchens första 10 minuter där MODO även stack upp med några ströchanser i en tät matchinledning. Ett fruktlöst powerplay i slutet av första perioden betydde 0-0 och 7-8 i skott efter första 20 minuterna.

Mycket special teams i andra perioden

MODO klarade av ett numerärt underläge i inledningen av den andra perioden innan Björklöven fick ytterare en chans i spel fem mot fyra efter sju spelade minuter. Då kom gästernas ledningsmål när Jacob Andersson sköt från högt i slottet för 0-1 bakom Linus Lundin i MODO-kassen. MODO fick sedan två raka chanser i powerplay där Daniel Sylwanders skott i friläge var den farligaste chansen för hemmalaget. Linus Pettersson hade även en styrning i stolpen och den andra perioden slutade 0-1.

Sen kvittering tog matchen till förlängning

Björn Hellkvist vaskade om i formationerna inför den tredje perioden där MODO inledde med ytterligare en chans i numerärt överläge. Joakim Hagelin hade då ett öppet läge innan MODO slutligen fick pucken i mål i det efterföljande powerplayspelet. Johan Eriksson bröt då in från sarghörnet och kunde skjuta pucken i nät via Björklövens målvakt Oscar Masiello för 1-1 efter 4:57.

Matchen stod sedan verkligen och vägde när MODO vann en tekning i egen zon och Joakim Hagelin kom i ett mot ett-läge, drog sig förbi backen för att i samma rörelse avlossa ett backhand-skott för 2-1 till MODO Hockey efter 13:48. Björklöven hade sedan ett skott i stolpen innan Jakob Stenqvist kvitterade för gästerna efter en retur från slottet med klockan på 17:28. Det blev sista målet under ordinarie tid när matchen gick till förlängning och spel tre mot tre.

Förlängningen blev sedan 2:20 gammal när Björklöven kom i ett två mot ett-läge där Jacob Andersson tog avslutet på egen hand och sköt två poäng till gästerna genom 2-3. Skottstatistiken i matchen blev totalt 25-29.

Nästa hemmamatch mot AIK på onsdag kväll

MODO Hockey reser nu till Uppsala för bortamatch på fredag mot Almtuna. Där efter möter laget AIK hemma i Fjällräven Center där pucken släpps 19:00 onsdagen den 16 januari. Varmt välkomna tillbaka på den matchen!