Björn Edlund inför kvartsfinalen mot Leksand

13 mars 2018 10:29
Dam

SM-slutspelet är äntligen här. Det var länge oklart vilka MODO Hockeys motståndare i kvartsfinalserien skulle bli, men efter sista omgången var spelad stod det klart att det blev Leksand. Och redan på onsdag möts lagen i Tegera Arena för första omgången i kvartsfinalen.


MODO Hockey avslutade säsongen med en bortaturné, en raodtrip som slutade med två vinster. 1-4 mot AIK och 1-8 mot SDE. En bra avslutning inför stundande slutspelet där Leksand väntar i kvartsfinalen. En motståndare tränare Björn Edlund ser fram emot att möta.

– Det blir jätteroligt. Vi vet ju vad vi har att förvänta oss, vi har mött Leksand så pass många gånger. Det är egentligen alltid samma matchbild när vi spelar mot varandra så det ska bli kul, säger Edlund till MODO Channel.

Och fortsätter:

– Det är två väldigt skridskostarka lag som åker mycket skridskor. Så det kommer bli intensivt och vi får inte stå på hälarna. Nu har vi haft några matcher där vi har slarvat med det i början, sen växlat upp i slutet av matchen. Nu går vi in i matcher där vi måste vara med direkt. Så det gynnar nog oss med snabbare matcher, säger han.

Fyra raka vinster mot Leksand

Lagen har mött varandra fyra gånger tidigare under säsongen. Alla fyra möten har MODO vunnit, även om det krävdes förlängning för att skilja lagen åt senast. Tränare Edlund tror att vi kommer få se ett revanschsuget Leksand i kvartsfinalen.

– Jag tror att de kommer vara revanschsugna. Leksand kommer gå in och göra allt för att vinna, likväl som vi kommer att gå in och göra allt för att vinna. Däremot tror jag inte att det kommer vara så stor skillnad på deras spel så. Men det ska bli intressant och vi känner oss väl förberedda, säger han.

Att lagen möttes så sent som för en och en halv vecka sedan ser tränaren som något väldigt positivt.

– Vi har en match ganska nära där vi fick spela mot dom, det har inte gått flera månader sen vi möttes sist. Så nu har vi kanske en klarare bild av hur det kommer att se ut, än om det gått flera månader sedan vi mötte varandra, säger han.

Sidney Morin ansluter till truppen igen

Efter OS hade Sidney åtaganden med det amerikanska landslaget och har därav missat slutet av grundserien. Men lagom till slutspelet återansluter Sidney Morin till truppen igen, en spelare som kan komma att betyda mycket i slutspelet.

– Det är en kvalitétsback både offensivt och defensivt. Hon spelar i båda ändarna av banan och blir som en extra anfallare i anfallszon, sen är hon ju väldigt skridskostark så hon hinner ju även hem till försvarsspelet också. Så vi kommer få en dimension till både i numerärt underläge och i numerärt överläge. Vi ser fram emot att få hem henne med mycket energi och spelsug, säger Edlund.

Till MODO Channel

Inleder serien på bortaplan

Första matchen i kvartsfinalen spelas på bortaplan onsdag 14 klockan 19:00. Sedan vänder serien hemmåt där vi tar emot Leksand på Lördag den 17 mars klockan 17:00. Skulle det bli en eventuell tredje avgörande spelas den på söndag 18 mars kl. 16:00.

Biljetter till matchen går att köpa hos våra ombud eller på: modo.ebiljett.nu