Björn Hellkvist inför lördagens bortamatch
Publicerad: 2019-12-06
Herr
MODO Hockey laddar inför lördagens bortamatch mot Björklöven i Umeå, vilket blir tredje gången för säsongen som lagen drabbar samman. "Vi hade lite riktad träning med avslut på fredagen och ser fram emot lördagens match på bortaplan", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför derbyt.

MODO Hockey kommer senast från förlust på hemmaplan mot Västervik, vilket var säsongens första match i Fjällräven Center där laget gick av isen utan poäng. Matchen slutade 1-4 med skottstatistiken 44-23.

– Det var en rätt så punkterad insats av ett lite mental slitet hemmalag, men hatten av till Västervik som spelade sjukt diciplinerat och lobbade ut miljoner puckar. Vi hade inte den mentala orken som krävdes för att bryta ner deras försvar, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel på fredag förmiddag och fortsätter:

– Det viktigaste är att processen fortgår nu och att vi hittar tillbaka till energin. Har man hållt på med det här länge vet man att den krokiga vägen ofta är den bästa vägen. Bara en transportsträcka fram till det blir allvar fungerar inte heller, sen behöver det inte vara för krokigt men man måste ställas på prov och man måste göra val.

"Blir viktigt att hålla diciplinen"

Nu väntar derby mot Björklöven inför slutsåld ishall i Umeå. Lagen har drabbat samman två tidigare den här säsongen där Björklöven vann på övertid i Umeå innan MODO Hockey tog hand om samtliga tre poäng senast i Örnsköldsvik. Björklöven toppar tabellen i HockeyAllsvenskan 2019/2020 medan MODO ligger på tredje plats inför matchen.

– Det har varit annorlunda matcher och lite mer tillknäppt mot Björklöven med riktiga hockeymatcher. Statistik spel där ett lag åt gången varit i anfallszon där det har kostat på att ge bort puckar till motståndarna. Det kommer bli viktigt att hålla diciplinen och det är en bra träning inför det som komma skall. Det är två lag som börjar känna varandra där vi båda har koll på varandra och ögonen på vad det andra laget gör under seriens gång. Matchen ska bli spännande, avslutar Hellkvist.

{!B}

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Joel och Max Wahlgren var båda med på dagens isträning. Joakim Hagelin utgår på grund av en skada från senast där även Kim Rosdahl och Anton Öhman inte kommer till spel.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson