Fjärde raka - Aagaard och Bernhardt bakom vändningen
Publicerad: 2022-11-05
MATCHRAPPORT
MoDo förlängde på lördagskvällen segerraden till fyra matcher - det efter en urstark vändning i Nobelhallen. Vid underläge 1-2 klev Mikkel Aagaard fram och utjämnade fyra och en halv minut från slutet, innan David Bernhardt skickade dit avgörandet i förlängningen. Vinsten betyder att MoDo går på uppehåll i serieledning.

Det satt hårt inne, men till sist stod MoDo som vinnare i Nobelhallen. Vägen dit gick genom en vändning i matchens slutskede. Innan dess hade hemmalaget Karlskoga öppnat målskyttet bara halvminuten in i mittenakten i spel fem mot tre, en ledning som Josh Dickinson kunde kvittera kort därpå.

I en attack satte forwarden fart, drev rakt på kassen och pressade in 1-1-pucken tillsammans med målvakten i nät. Bara några minuter senare återtog dock Karlskoga greppet, samtidigt som utvisningarna fortsatte att drabba MoDo.

Trots det åt man sig in i matchen, och med matchuret på 55:30 kom utjämningen. Mikkel Aagaard stod rätt placerad på David Bernhardts avslut och styrde in 2-2, något som innebar förlängning. Väl där klev Bernhardt själv fram och skickade distinkt in avgörandet, framspelad av Dickinson och Riley Woods. Segern innebär att MoDo avslutar veckan med fyra vinster på lika många spelade matcher.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin, berätta varför det i slutändan blir en seger här ikväll?

– Det är tack vare vårt boxplay, som håller oss kvar i matchen. Och att vi slutade ta utvisningar i den tredje perioden. Vi fokuserade på att spela hockey och tron fanns där hela vägen.

Att ändå komma tillbaka och vinna en sån här match måste vara ett styrkebesked?

– Ja, det är ju oerhört starkt att vi tuggar igång. Vi gick ner på folk, vissa fick spela väldigt mycket men bet i och körde på. Det är väldigt starkt och visar på en bra karaktär i laget att inte ge upp.

Nu väntar ett uppehåll fram till den 15:e november. Det blir det första breaket sedan seriestarten, hur ser du på inledningen av säsongen?

– Jag tycker att vi till stora delar ska vara nöjda. Vi släppte in väldigt mycket mål i början, men gjorde samtidigt ännu fler och det blev ändå många vinster. Däremot hade vi ett boxplay som absolut inte funkade, det blev mål i princip hela tiden och en mental uppförsbacke i just den spelformen.

– Så det har vi fått jobba väldigt hårt med och försöka hitta nycklar kring. Jag tycker att grabbarna i de sista åtta-nio matcherna gjort det fantastiskt. Så för att sammanfatta hade vi det tufft i början, men sen har vi varit relativt stabila. Inte alltid varit grymma, men alltid hittat sätt att vinna.

MATCHFAKTA

Karlskoga – MoDo 2-3 e.förl. (0-0, 2-1, 0-1, 0-1)
Mål: 1-1 Josh Dickinson (Mannberg, Norén), 2-2 Mikkel Aagaard (Bernhardt, Näsén), 2-3 David Bernhardt (Dickinson, Woods)
Skott: 34-27
Publik: 2488

NÄSTA MATCH

Djurgården – MoDo
Hovet, 15:e november 19:00

NÄSTA HEMMAMATCH

MoDo – Östersund
Hägglunds Arena, 23:e november 19:00

Köp biljetter här.

MoDo Hockey