Storseger borta mot SSK
Publicerad: 2022-01-26
MATCHRAPPORT
Kaffe kaka, tre raka! MoDo vann än en gång på onsdagen när Södertälje besegrades med hela 7–3 på bortaplan, efter bland annat två mål av Sam Vigneault och mål för sjunde matchen i rad av Riley Woods.

När vi pratade med huvudtränare Mattias Karlin inför onsdagens match i Scaniarinken önskade han och resten av ledarstaben, och laget för den delen, en betydligt bättre start än i söndags.

Det blev inte riktigt så, även om vi fick bästa möjliga start i form av första målet i matchen.

Riley Woods (vem annars?) dök upp framför mål och satte pucken bakom Nikita Tolopilo i SSK-kassen. I och med det har Woods gjort mål sju matcher i rad och han är ett mål från John Henrions rekord med åtta raka matcher med mål i HockeyAllsvenskan.

MoDo kunde dock inte riktigt bygga vidare på det spelmässiga efter målet utan det blev en ganska ostrukturerad period, med ytterligare tre mål. Två av dem stod hemmalaget för och det tredje satte Sebastian Ohlsson när han vispade in 2–1 från nära håll efter ett backskott från Josef Ingman.

2–2 var ställningen när lagen kom in på isen i andra perioden. Sedan startade Sam Vigneault en show – med hjälp av lagkamraterna.

Först kapitaliserade kanadensaren på ett powerplay, när han snyggt spelades fram av Riley Woods och styrde in pucken bakom en överspelad Tolopoli. Sedan, bara tre minuter senare, var det dags igen. MoDo spelade klapp-klapp-spel i offensiv zon och Vigneault klippte till med ett skott bakom Nikita Tolopoli som än en gång var mer eller mindre chanslös.

Från 2–2 till en 4–2-ledning på kort tid alltså, vilket höll SSK på behörigt avstånd från MoDo inte bara där och då utan under resten av matchen också. Ett synnerligen effektivt MoDo fyllde dessutom på med 5–2 i tredje perioden när Josef Ingman sköt i krysset och noterades för sitt första mål sedan återkomsten – och i powerplay skickade Mikkel Aagaard in sitt 20:e mål för säsongen.

SSK reducerade i slutet av matchen, men det hann inte gå mer än 32 sekunder efter reduceringen innan David Bernhardt klippte till och satte 7–3 till MoDo, vilket var backens 12:e mål för säsongen.

Allt som allt kunde vi räkna in en storseger för MoDo som har tagit poäng i 19 av de 20 senaste matcherna och nu har radat upp tre raka segrar. Närmast väntar en bortamatch mot BIK Karlskoga på fredagskvällen, innan laget vänder åter hemåt till Örnsköldsvik.