Övertidseger efter matchens enda mål
Publicerad: 2020-01-19
Dam
Det blev en riktig krigarseger när MODO Hockey under lördagen fick med sig två poäng från SDHL-matchen mot SDE. Kapten Olivia Carlsson hittade rätt med matchens enda mål då hon på övertid avslutade anfallet med ett distinkt skott.

MODO Hockey har två hemmamatcher den här helgen i SDHL där SDE Hockey stod för motståndet i lördagens match i Fjällräven Center. De två lagen kom ut till matchen utan att bjuda på någon sprakande hockey utan det var chansfattigt med fokus på att minimera misstagen och de få heta chanserna uppstod när respektive lag hade chansen i powerplay.

Något mål föll inte under de första 20 minuterna och spelet från den första perioden fortsatte i början av mittenakten. Spelet böljade fram och tillbaka och det var mycket stök och bök snarare än några riktigt bra chanser. De bästa chanserna i inledningen av andra perioden hade gästande SDE men Klara Peslarova i MODO Hockeys mål spelade bra.

Matchen avgjordes på övertid

Om Peslarova fick bekänna färg under de första tio minuterna av andra perioden så var det nästan helt och hållet MODO mot Lindsey Post i den andra halvan av perioden. MODO tryckte på rejält och skapade massor med heta chanser, bland annat hade Olivia Carlsson och Gracen Hirschy bra lägen att ge hemmalaget ledningen men Lindsey Post storspelade och såg till att hålla SDE kvar i matchen målmässigt. Hennes storspel gjorde att det fortfarande var mållöst efter 40 spelade minuter.

Den tredje perioden fortsatte att vara en kamp, men matchen öppnade upp sig och de båda lagen skapade fler chanser än de gjort tidigare under matchen och de båda målvakterna fick bekänna färg för att hålla sina respektive nollor. Det var också mållöst efter tre perioder och matchen tvingades till övertid.

I övertiden så behövde MODO 32 sekunder för att avgöra matchen. Erica Rieder och Olivia Carlsson kom i en två mot etta och Rieders passning hittade Carlssons klubba och med ett distinkt skott så avgjorde kapten Olivia Carlsson matchen till MODO Hockeys fördel.

Ny viktig match i morgon

Redan i morgon, med start klockan 16:00, är det dags för den här helgens andra match. MODO Hockey tar emot AIK i Fjällräven Center och ni hittar biljetter till matchen på modo.ebiljett.nu.