Förlust på hemmaplan mot BIK Karlskoga
Publicerad: 2020-10-18
Herr
Det blev en tung söndag kväll för MODO Hockey hemma i Fjällräven Center. Gästade BIK Karlskoga nollade hemmalaget och vann mötet med 0-4 där Tor Immo svarade för ett hattrick.

MODO Hockey startade matchen på ett rappt sätt och skapade omgående flera farligheter. Hemmalaget hade även matchens första möjlighet i powerplay och skapade där efter flera chanser fram till ett ledningsmål. Den första perioden slutade dock utan mål för något av lagen.

Den andra perioden startade MODO med spel i boxpay och då tog BIK Karlskoga ledningen i matchen. Redan efter 17 spelade sekunder sköt Tor Immo ett välplacerat skott för 0-1 högt i nät bakom Anthony Peters. Det dröjde sedan drygt tre minuter innan samme Immo sköt 0-2 på ett direktskott från slottet där pucken gick i nät via ribban. Efter det målet tog MODO Hockey timeout.

Frank Corrado skapade en bra dubbelchans med nio minuter kvar av perioden men MODO fick där efter inte alls till spelet i numerärt överläge. Istället följde ett boxplay som hemmalaget klarade av att reda ut och inga fler mål föll i den andra perioden.

Resultatlös jakt på reducering i tredje

MODO fick chansen omgående att spela powerplay i inledningen av den tredje perioden, men skapade ingenting offensivt i jakten på en reducering. Istället tvingades MODO att "döda" två raka boxplay och klockan gick fort för hemmalaget. När knappa fem minuter återstod av den tredje perioden plockade MODO målvakten i ett försök att reducera. Aaron Gagnon sköt från nära håll, men Stefan Steen i gästernas kasse spelade bra på de lägen som MODO skapade och istället sköt Carl Berglund 0-3 i öppen kasse innan Tor Immo fullbordade sitt hattrick och fastställde slutresultatet till 0-4. Skottstatistiken i matchen 18-28.

Bortamatch väntar på tisdag kväll

För MODO Hockey väntar nu närmast bortamatch mot Almtuna IS i Uppsala. Den matchen har nedsläpp 19:00 på tisdag kväll. Där efter väntar nästa hemmamatch i HockeyAllsvenskan när Vita Hästen gästar Fjällräven Center för match fredag den 23 oktober.