Seger och tre poäng på bortaplan mot Leksand
Publicerad: 2020-09-26
Dam
MODO Hockey åkte hem från Leksand med samtliga tre poäng efter lördagens möte i omgång fem av SDHL 2020/2021. Matchen slutade 1-2 efter periodsiffrorna 0-1, 0-1 och 1-0 där målskyttarna i MODO Hockey var Jaycee Magwood och Marion Allemoz.

Efter fölust på bortaplan mot Brynäs IF i fredagkvällens match var det ett laddat MODO Hockey som kom till spel i lördagens möte mot Leksands IF. Direkt i matchstarten och på det första farliga läget i matchen var det också gästande MODO som tog ledningen. Jaycee Magwood snappade påpassligt upp pucken efter ett missförstånd i Leksand och helt fri kunde hon sätta pucken i nät högt i kassen för 0-1 redan efter 4:16. Målet var Magwwods andra för säsongen och det kom utan assistans. Lagen bytte sedan powerplay och närmast ytterligare ett mål i den första perioden var Mariam El Mahmadi som sköt ett bra skott från högt i slottet, men där leksandsmålvakten Amanda Johansson var på pucken med plockhandsken.

Den andra perioden var sedan nio minuter gammal när Maja Grundström sköt ett välriktat skott som dock tog i undersidan av ribban. Istället var det mer tilltrasslat när MODO Hockey utökade sin ledning strax efter den chansen. Erica Rieder sköt från backplats och Marion Allemoz gav aldrig upp en lös puck framför kassen och via stolpen sökte sig pucken i nät för 0-2 efter 10:11 av den andra perioden. Det var även ställningen efter den andra perioden där MODO vann skotten med 9-12.

MODO höll undan i tredje för tre poäng

Den tredje perioden inleddes på sämsta tänkbara sätt, sett med MODO-ögon, då Leksand svarade för en snabb reducering. Wilma Johansson direktsköt högt i det bortre krysset för 1-2 efter 2:09 och Leksand gick på jakt efter en kvitteringspuck. Den pucken kom dock aldrig, utan istället var det MODO-försvaret som spelade uppoffrande och tillsammans med Klara Peslarova såg till att inga fler mål föll i matchen som slutade 1-2 till MODO Hockey. Skottstatistiken slutade 28-31 och MODO Hockey tog tre poäng med sig hem till Örnsköldsvik.