MoDo vände och vann borta mot Luleå/MSSK
Publicerad: 2022-01-19
Dam
Underläge med 1-0 och 2-1 men MoDo Hockey kämpade verkligen hela vägen i kvällens bortamatch mot Luleå/MSSK och tog matchen till förlängning och straffar. Väl i strafflängningen var MoDo det starkare laget och Daniela Pejsovas straff och Klara Peslarovas målvaktsspel såg till att extrapoängen följer med hem till Örnsköldsvik!

Två matcher på två dagar, så kallad back to back, mot tuffa Luleå/MSSK var vad som stod på agendan för MoDo i SDHL den här veckan. Den första av de två matcherna spelades under onsdagskvällen på bortaplan och det skulle bli en jämn batalj mellan två duktiga lag.

I hemmalaget Luleå/MSSK så handlade det mycket om Petra Nieminen den här kvällen. Hon stod i första periodens mitt för 1-0 när hon tog hand om en lös puck i slottet och med ett snabbt skott så hittade hon luckan mellan benen på Klara Peslarova.

Pejsova med två mål i matchen

Om Nieminen var den det handlade om målmässigt i hemmalaget så var det mycket Daniela Pejsova för gästande MoDo. I slutminuterna av den andra perioden så stod just Pejsova för kvitteringen till 1-1 när hon i powerplay klev ned från sin backposition och med ett välplacerat avslut bröt Frida Axells nolla.

Glädjen var dock kortvarig för MoDo då Petra Nieminen bara halvminuten senare såg till att Luleå återtog ledningen i matchen. Men MoDo hade inte tänkt förlora den här matchen och med dryga fem minuter kvar av tredje perioden så kvitterade MoDo åter igen i matchen. Ebba Hedqvist klev in från högerkanten och skottet letade sig in via Luleås målvakt för 2-2.

Matchen togs därmed till förlängning och sedan även till straffar och där visade Klara Peslarova upp ett fint register med tre räddningar samtidigt som straffläggningens enda mål kom från, just det, Daniela Pejsova. Hennes straff letade sig in mellan benen på Frida Axell och blev den avgörande straffen i matchen.

MoDo tog därmed med sig extrapoängen hem till Örnsköldsvik där det nu väntar returmöte under torsdagen i Hägglunds Arena.