Matilda Elfving stannar i MODO Hockey
Publicerad: 2016-05-18

MODO Hockey kan idag meddela att man kommit överens om en fortsättning med backen Matilda Elfving. Klubben har tillsammans med Elfving gjort klart att utnyttja de två optionsåren som var skrivet på kontraktet. ”Det känns bra att få en fortsättning med Matilda, hon tog stora steg i sitt spel förra säsongen", säger MODO Hockeys assisterande tränare Björn Edlund.

Elfving som gjort sex säsonger med MODO Hockey och spelat 150 matcher i Riksserien är nu klar för ytterligare två säsonger i klubben och går i höst in på sin sjunde säsong.

- Förra säsongen var vi seriens yngsta lag och den bestod av både toppar och dalar. Det känns som vi alla lärde oss mycket under säsongen och det känns spännande inför hösten, säger Elfving och avslutar:

- Med rätt ambitioner och hårt jobb i sommar tror jag absolut vi har förutsättningarna för att bli ett väldigt bra lag och jag tycker det ska bli otroligt kul att fortsätta i MODO Hockey.

"Backsidan i laget känns bra"

MODO Hockeys assisterande tränare Björn Edlund ser positivt på att backen väljer att stanna kvar i föreningen.

- Matilda är en back med fin skridskoåkning och bra speluppfattning som gör stor nytta men som inte alltid syns i poängprotokollet. Hennes främsta styrkor finns i det defensiva spelet men tog steg framåt i sitt offensiva spel förra säsongen och jag är säker på att det finns mer att hämta där, säger Edlund och avslutar:

- Det känns bra att få fortsätta jobba med spelarna och få kontinuitet i laget, backsidan i laget känns bra och så gott som klar.

Robin Forssén