Straffseger för MODO mot AIK
Publicerad: 2018-11-18
Dam
MODO Hockey fick med sig extrapoängen från söndagens hemmamatch mot AIK i SDHL. Detta efter att Michela Cava gjort två mål i matchen och dessutom avgjort straffläggningen i den 25:e (!) omgången. Slutsiffrorna skrevs till slut till 3-2 efter straffar.

Serieledande MODO Hockey tog under söndagsförmiddagen emot AIK i SDHL hemma i Fjällräven Center och det blev en flygande inledning för hemmalaget. MODO Hockey öppnade matchen klart bäst och satte långa perioder AIK under hård press.

MODO Hockey skulle också få en tidig utdelning i matchen Michela Cava 2:18 in i perioden hittade rätt från nära håll, när hon tog returen på Brooke Boquists skott i sargen.

Hemmalaget fortsatte pressa i perioden och hade ett flertal bra lägen. Det bästa läget kom efter 13:50 då MODO Hockey hade ett tre mot ett-läge men där AIK:s målvakt räddade avslutet.

Ju längre perioden led så kom AIK in i matchen och man hade ett långt anfall där MODO hade svårt att få låna pucken. Kvitteringen till 1-1 kom kort senare när Erica Udén Johanssons vinkelskott hittade in bakom Tindra Holm i MODO Hockeys mål.

AIK med mål i boxplay

Spelet i den andra perioden var jämnare och de två lagen bytte chanser med varandra. Efter drygt tre minuter fick MODO Hockey matchens första power play men det var AIK som gjorde målet genom en stark individuell prestation från Lisa Johansson, som halvt liggande fick in pucken i mål.

MODO vann skotten i den andra perioden med 14-9 men både MODO och AIK hade flera bra lägen under mittenakten. Bland annat hade AIK ett par farliga skott från slottet som Tindra Holm kunde rädda och åt andra hållet hade bland annat Ellen Lövgren och Maja Grundström farliga chanser som kunde lett till kvittering.

MODO vann på straffar

Den tredje perioden hade kommit 4:23 in när en otäck situation uppstod. MODO Hockeys Breanne Wilson-Bennett blev knuffad in i sargen från nära håll så illa att ambulans tillkallades. Hur det var med Wilson-Bennett var vid publiceringen inte känd, men uppdateringar kommer ske via hemsida och i sociala media.

I samband med skadan fick MODO power play i fem minuter, men det numerära överläget lyckades man inte utnyttja. Målet kom i stället när MODO spelade box play och det var Michela Cava som gjorde 2-2 med en fenomenal genomåkning och ett vackert avslut.

Målet tog matchen till förlängning, en förlängning som trots flera chanser för båda lagen blev mållös och straffar fick avgöra. Väl i straffläggningen behövdes det helt otroliga 25 omgångar innan det stod klart att MODO fick med sig extrapoängen från matchen.

Närmast väntar nu två bortamatcher nästa helg då MODO Hockey beger sig till Stockholm för att möta Djurgården och AIK.