MODO nollade Vita Hästen på hemmaplan
Publicerad: 2020-01-11
Erik Hanses storspelade mellan stolparna i kvällens match mot Vita Hästen och höll nollan, samtidigt som Adam Tambellini, Victor Berglund, Henrik Björklund, Mathias From och Daniel Sylwander gjorde var sitt mål framåt och såg till att segern till slut skrevs till 5-0.

Inför 3767 åskådare tog MODO Hockey emot Vita Hästen hemma i Fjällräven Center. På läktarna var det Supporterdagen och de tillresta fick se ett MODO Hockey som i inledningen hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna, samtidigt som Vita Hästen stod upp bra.

Men när Oscar Hedman efter drygt fjorton minuter, med en vacker passning, friställde Adam Tambellini så tog hemmalaget ledningen i matchen. Helt fri med målvakten gjorde Tambellini en snygg vickning med kroppen och öppnade upp det femte hålet på målvakten och la in pucken mellan benen för 1-0.

Berglunds åttonde för säsongen

Målet satte an tonen för matchen och ju längre den led, desto mer tog MODO Hockey över spelbilden. Knappt fem minuter in i andra perioden gjorde Victor Berglund 2-0 då han smög ned från sin backplats och distinkt sköt pucken i bortre krysset.

Vita Hästen drog på sig flera utvisningar i mittenakten men MODO Hockeys fina powerplay hade svårt att få till det i avgörande lägen. Men med bara 8 sekunder kvar av perioden så kom målet. Henrik Björklund stod placerad i slottet och med ett snabbt avslut så gjorde han 3-0.

Hanses med nollan

Om Vita Hästen hade ett litet hopp om att hämta ikapp underläget så släcktes det tidigt i den tredje perioden då Anton Öhman spelade fram Mathias From som satte 4-0 i en tom kasse.

I slutet på matchen så tryckte Vita Hästen på för att spräcka Erik Hanses nolla men MODO Hockey jobbade bra som lag och alla spelarna offrade sig helhjärtat för att hjälpa sin målvakt.

Hanses stod emot de skott som gick fram och fick hålla nollan i matchen. Dessutom så gjorde Daniel Sylwander 5-0 i slutet när Vita Hästen tagit ut målvakten och fastställde slutresultatet inför ett jublande Fjällräven Center.

AIK väntar i nästa hemmamatch

Redan på onsdag är det dags för ny hemmamatch då AIK kommer på besök. Till den matchen så hittar ni som vanligt biljetterna på modo.ebiljett.nu.