Björn Edlund inför helgens premiär av SDHL
Publicerad: 2018-09-07
MODO Channel
Det har äntligen blivit dags för premiären av SDHL 2018/2019 när MODO Hockey startar på bortaplan i matcher mot Göteborg och HV71. "Alla tycker verkligen att det ska bli otroligt roligt. Vi är en ung trupp på det sätt att vi inte varit tillsammans under så lång tid. Men det ska bli intressant att se vad vi kan bjuda upp till tidigt på säsongen", kommenterar huvudtränare Björn Edlund.

MODO Hockey har haft en kort försäsong där alla spelare inte har varit tillgängliga för spel innan sent inpå premiären men huvudtränare Björn Edlund ser båda sidor av situationen.

– Försäsongen har å ena sidan varit lite tråkig då alla inte har kunnat vara närvarande på grund av fyrnationsturnering, U18 och andra samlingar vi inte kunnat påverka. Det har därför varit lite för tunnt på träningar och vi har inte kunnat nöta vårt spel tillsammans under en längre tid. Å andra sidan har vi kunnat individanpassa träningen bra på de spelare som varit kvar i Örnsköldsvik, kommenterar Edlund till MODO Channel och fortsätter:

– Våra unga spelare har fått ta ett stort ansvar och det har varit väldigt positivt. När sedan vi mötte Luleå Hockey med full trupp gjorde vi en bra match med tanke på att vi då faktiskt inte tränat hela laget tillsammans en enda gång.

"Nu startar resan vi ska göra tillsammans"

Nu är det äntligen dags för premiären av SDHL 2018/2019 när MODO Hockey reser söderut och det rejält när laget möter Göteborg på lördag och HV71 i Jönköping på söndag.

– Vi är försväntansfulla när vi äntligen får påbörja resan vi ska göra tillsammans, säger Björn Edlund och lägger skämtsamt till:

– Vi har faktiskt valt att inte göra någon teambuilding ännu tillsammans men eftersom vi startar med nästan ett helt dygn i buss så kommer vi få chansen att lära känna varandra oavsett om vi vill eller inte.

"Siktar givetvis på två raka segrar"

Björn Edlund ser fram emot säsongen med tillförsikt där truppen är en blandning av rutin, nya spelare och juniorer som knackar på dörren till representationslaget.

– Vi har satsat på att ha en lite mindre kärntrupp där vi vet att alla spelare håller väldigt hög klass. Vi har kvar många lokala spelare som vet vad föreningen står för och vi är trygga med mixen. Vi vet även att vi har många juniorer som vill komma upp och ta plats och vi vet att de måste få vara med och träna med truppen och anpassa sig till både farten och gruppen, kommenterar Edlund och avslutar sedan:

– Vi siktar givetvis på två segrar direkt i säsongspremiären, allt annat vore en märklig målsättning. Vi ska inte vara blyg med att vi vill vinna matcher, men samtidigt är segrar i sig en produkt av hur vi tränat tillsammans. Nu i början kommer fokus att ligga mycket på att göra sakerna rätt som vi tränat på och insatsen är alltid det viktigaste, redan från start.

{!C}

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson