Förlust mot Linköping på hemmaplan
Publicerad: 2020-09-19
Dam
MODO Hockey hade stora delar av spelet i hemmapremiären av SDHL 2020/2021 när Linköping HC var på besök i Fjällräven Center. Men det var gästerna som avgick med segern med 1-2 efter två mål i powerplay av Matilda Af Bjur. MODO Hockeys målskytt i matchen var JayCee Magwood.

Det var en fartfylld inledning i MODO Hockeys hemmapremiär av SDHL 2020/2021 när Linköping HC besökte Fjällräven Center. MODO startade matchen bäst och skapade flest kvalificerade målchanser, men det var gästerna som tog ledningen. I powerplay efter 5:13 stötte Matilda Af Bjur in 0-1 från nära håll bakom Klara Peslarova i MODO-kassen och det var även ställningen efter den första perioden.

MODO-reducering sent i tredje räckte inte

I inledningen av den andra perioden skapade MODO mängder av målchanser i powerplay utan att kunna överlista Stephanie Neatby som vaktade linköpingskassen. Flera utvisningar följde innan Peslarova kom upp stort med en räddning på ett friläge från Linköping. Trots att chanser inte saknades offensivt för något av lagen föll inga mål i den andra perioden som slutade 9-6 i skott till MODO Hockey.

I den tredje perioden fortsatte MODO att jaga kvittering i matchen, men var fortsatt ineffektiva i de avgörande situationerna samtidigt som Linköping försvarade sig väl framför egen kasse. Istället för kvittering utökade Linköping till 0-2 i powerplay efter en kanonad mot Peslarova som till sist fick se pucken passera henne efter 7:38. Matilda Af Bjur stötte pucken i mål från nära håll för sitt andra i matchen.

MODO Hockey fick sedan powerplay och JayCee Magwood styrde då in ett backskott från Erica Rieder till 1-2 efter 17:55. Dramatiska slutminuter följde där Neatby räddade närskott från Marion Allemoz som var klart närmast att sätta en kvitteringspuck. Men inga fler mål föll och 1-2 blev slutresultatet med skotten 32-28 totalt i matchen.

För MODO Hockey väntar en ny match redan imorgon när laget tar emot Djurgårdens IF i Fjällräven Center på söndag. Då sker nedsläpp 16:00.