MODO Hockey vinnare av SCA cupen 2019
Publicerad: 2019-08-31
MODO Hockey förlorade den avslutande matchen mot Timrå IK i SCA cupen, men tog trots det totalsegern för femte gången i den anrika turneringen efter sex poäng på tre matcher. I 2-6-förlusten mot Timrå IK var Anton Öhman och Daniel Sylwander målskyttar för MODO Hockey.

I den sista matchen i SCA cupen 2019 mötte MODO Hockey länsrivalen Timrå IK i Sundsvall på lördag eftermiddag. Redan inför nedsläpp stod det klart att MODO var slutsegrare i turneringen, men matchen startade med hög intensitet där de 1776 i publiken på plats bidrog till stämningen. Timrå skapade mest offensivt under de första minuterna och MODO tog timeout med 3:50 på klockan.

Efter en dubbelutvisning följde matchens första powerplay där Timrå skapade flera farligheter, men Erik Hanses i MODO-kassen klev fram med högklassiga räddningar. Efter 10:48 kom dock ledningsmålet för Timrå när Tim Wahlgren fick en passning från bakom kassen och sköt 0-1 från mitt i slottet. MODO klarade av ytterligare två minuter i boxplay innan lagets första chans i powerplay följde, utan utdelning. Den första perioden slutade 0-1 med 10-16 i skott.

Tre mål från Timrå under fem minuter PP

MODO Hockey startade den andra perioden med en piggare offensiv och Fredrik Olofsson träffade undersidan av ribban efter en spelvändning i den fjärde minuten. Men kvitteringen till 1-1 kom i situationen efter när Anton Öhman sköt från blålinjen och pucken styrdes i nät efter att ha ändrat riktning. MODO Hockey skapade flera farligheter efter kvitteringen med två mot ett-läge och längre anfall i Timrå-zonen. Men efter 12:46 åkte Magnus Häggström på matchstraff för charging när Timrå-målvakten Victor Brattström tvingades lämna matchen.

I ett fem minuter långt powerplay som följde för Timrå kom tre raka mål. Tim Wahlgren styrde först in 1-2 efter 13:05 innan Sebastian Hartmann utökande ledningen till 1-3 efter 15:12. Wahlgren gjorde sedan sitt andra mål i matchen under samma powerplayspel för 1-4 endast 30 sekunder efter 1-3-målet och det var även ställningen efter två spelade perioder.

Förlust i matchen, seger i turneringen

I inledningen av den tredje perioden utökade Timrå sin ledning när David Westerlund sköt 1-5 från nära håll. MODO spelade sedan fem mot tre och reducerade genom Daniel Sylwander som satte 2-5 från nära håll efter 4:10. Ytterligare spel i fem mot tre följde för MODO, men utan fler reduceringar. Victor Berglund ordnade sedan ett straffslag där Patrik Karlkvist inte kunde överlista Adam Ohre som stängde luckan mellan benskydden.

Efter 11:08 utökade Timrå till 2-6 efter MODO-slarv i egen zon, målskytt Oliwer Fjellström. Det blev även matchens sista mål och slutresultatet där skottstatistiken skrevs till totalt 32-38.

{!A}

Trots förlusten slutar MODO Hockey som segrare i SCA cupen 2019 och vinner den anrika cupen för femte gången. Senast MODO Hockey stod som slutsegrare i cupen var 2015.

Returmöte mot Timrå på fredag i Bjästa

Den avslutande matchen under försäsongen till HockeyAllsvenskan 2019/2020 blir returmötet mot Timrå IK som spelas fredagen den 6 september i Bjästa Ishall. Biljetterna till matchen finns ute på modo.ebiljett.nu där intäkterna går till KB65 - Missa inte länsderbyt och genrepet inför seriestart.