En poäng i premiären mot Västervik på hemmaplan
Publicerad: 2019-09-20
Den första matchen för säsongen slutade med förlust efter övertid mot Västervik där slutresultatet skrevs till 3-4 efter att MODO Hockey kvitterat i slutet av den tredje perioden. MODO Hockeys målskyttar i premiärmatchen var Jonathan Johnson, Victor Berglund och Daniel Sylwander. Här näst väntar derby mot Björklöven på bortaplan.

Fjällräven Center kokade inför nedsläpp i HockeyAllsvenskan 2019/2020 och det var även hemmalaget MODO Hockey som tog ledningen i matchen efter 7:39. Jonathan Johnson svarade för en fin individuell prestation när han bröt in framför mål innan han väntade ut Adam Vay i Västervik-kassen för 1-0. Västerviks kvittering kom relativt omgående när Emil Alba var framme på en retur i powerplay för 1-1 efter 09:32.

MODO Hockey återtog dock ledningen endast 23 sekunder efter kvitteringen när Victor Berglund fick pucken framför kassen och snabbt avlossade ett välplacerat skott för 2-1, assisterad av Kalle Jellvert och Anton Karlström. Kvitteringen till 2-2 kom efter 15:56 när Erik Nyström i Västervik styrde in pucken bakom Erik Hanses efter att gästerna pressat fast i MODO:s försvarszon. MODO Hockey hade det mesta av pucken medan Västervik vann skotten med 5-14 i den första perioden.

MODO kvitterade sent i tredje

Med 2-2 efter den första perioden startade den andra på ett liknande sätt spelmässigt men allt eftersom perioden led var det mer från Västervik. Gästerna tog även ledningen i matchen efter 10:50 när Alexis Binner sköt ett skott från backposition där Erik Hanses hade många kroppar och klubbor mellan sig och pucken. Trissan hittade en väg till nätet för 2-3 vilket även var ställningen efter två spelade perioder.

I den tredje perioden var det MODO som hade spelet och pucken medan Västervik spelade smart på sin ledning, krympte ytorna i egen zon och höll MODO "på utsidan". Hemmalaget fick än mer etablerat spel efter ett powerplay och skapade långa anfall, utan att komma till riktigt farliga lägen. Med över sex minuter kvar av perioden plockade MODO ut målvakten, powerplay följde med Hanses åter i kassen och MODO skapade flera chanser utan att få in pucken. Men efter 16:57 kom kvitteringen där Daniel Sylwander höll sig framme och tryckte in pucken från nära håll för 4-4, vilket även var ställningen efter 60 spelade minuter.

Västervik tog extrapoäng efter offside-situation

MODO Hockey inledde övertidsspelet i numerärt överläge där laget spelade uppoffrande. Tre minuter in i övertiden kom det matchavgörande målet där Västervik gjorde 3-4 genom Marcus Ersson. Målet föranleddes av en offside-situation och MODO-spelarna protesterade kraftigt när repriserna visades. Målet godkändes och Västervik tog två poäng med sig från Fjällräven Center.

Derby, sen hemmamatch mot Mora 25/9

I nästa omgång väntar derby på bortaplan mot Björklöven innan nästa match på hemmaplan spelas onsdag 25 september mot Mora IK. Biljetter till den matchen hittar du på modo.ebiljett.nu.