MODO vände och tog femte raka segern
Publicerad: 2019-02-20
MODO Hockey tog femte raka segern under onsdagskvällen mot IK Oskarshamn. Med tre eleganta mål i den tredje perioden, vände man matchen och vann med 4-2.

Det var hemmalaget som kom ut bäst i onsdagens möte mellan MODO Hockey och IK Oskarshamn. Med bra energi satte man stor press på bortalaget och redan efter 47 sekunder hade man skapat matchens första powerplay.

MODO som för närvarande är oerhört heta i special teams, gjorde processen kort. Det tog bara 21 sekunder innan pucken låg i mål. Tommy Enström fick en elegant passning av Patrik Karlkvist som direkt skickade in en puck som hittade hela vägen in i nät.

MODO fortsatte att skapa lägen, där man bland annat hade en klockren ribbträff från Tobias Enström. Men istället var det bortalaget som skulle kvittera till 1-1 genom Alex Hutchings med tre minuter kvar av perioden.

Bortalaget tog över i andra perioden

Om det var hemmalaget som kom ut bäst i första, så var det bortlaget som gjorde en bättre inledning i andra perioden.

Fem minuter in i perioden fick hemmalaget prova på spel i numerärt underläge, där man visade att det inte bara är powerplay som man är ruggigt vassa i just nu.

Men trots att MODO stod upp bra så skulle bortalaget göra 1-2 i den andra perioden genom Joakim Thelin, då han vinklade in en en hård passning i mål.

MODO bjöd på show

Det avslagna MODO Hockey som visade upp sig i andra perioden, var blott ett minne i matchens sista period. Istället kom laget ut med samma fina energi som i den första, och målen kom som ett resultat av det.

Två minuter in kvitterade Daniel Sylwander när han fick pucken snett bakom mål, för att sedan runda kassen och lägga in den via köksvägen för 2-2.

Mindre än en minut senare bjöds det på ordentligt hockeygodis i Fjällräven Center. Linus Pettersson förde in pucken i zon, innan han med två snabba dragningar gjort bort två stycken försvare för att sedan snärta in en backhand i krysset. Ett mål som också innebar första i seniortröjan.

Kort därefter ville Henrik Björklund visa att han inte är sämre. Först tunnlade han sig själv, för att i samma veva vända bort två försvarare innan han tryckte in pucken i mål för slutresultatet 4-2.

MODO Hockey tog en ny trepoängare och femte raka segern. Nu väntar en ny bortamatch redan under lördagen då Karlskrona HK kommer på besök.