Upphämtning men strafförlust mot Färjestad
Publicerad: 2019-03-09
Junior
Underläge 3-0 efter två perioder blev på knappt två minuter i den tredje perioden till likaläge 3-3 i bortamatchen mot Färjestad i J18 Allsvenskan Norra. Straffar krävdes till slut för att skilja lagen åt och där var det Färjestad som till slut såg till att ta extrapoängen.

Serietrean Färjestad på bortaplan var vad som stod på menyn för MODO Hockey i J18 Allsvenskan Norra under lördagen. Gästerna är redan klara för en placering bland de fyra första i serien, medan Färjestad fortfarande kunde hamna utanför topp fyra.

De första 20 minuterna blev skottmässigt och spelmässigt jämn, men det var hemmalaget som fick utdelning på sina chanser. 4:12 in i matchen kom 1-0 för Färjestad då Richard Jägermyrs skott från precis innanför blå letade sig in i bakom Jakob Olsson i MODO Hockeys mål.

Drygt halvvägs in i perioden gjorde Färjestad 2-0, efter att MODO slarvat med uppspelet i egen zon och pucken letade sig fram till en helt fri Johan Ekberg som kunde stöta in matchens andra mål.

Upphämtning men strafförlust

Den andra perioden blev en period med ställningskrig och avvaktande spel från båda lagen, där det inte skapades speciellt många chanser. 13 minuter in i perioden tog Färjestad time out efter att MODO haft lite tryck men utan att pucken hittade in.

Periodens enda mål kom i spel fem mot fyra för Färjestad med 18:48 på klockan, då Evan Stella gjorde 3-0 från blålinjen bakom en skymd Jakob Olsson.

MODO Hockey fick tidigt i den tredje perioden chansen i power play, ett numerärt överläge som Färjestad kunde stå emot. Men 5:12 in reducerade MODO efter en tilltrasslad situation i Färjestads zon. Pucken ramlade till slut ned framför Elias Stenman som kunde raka in 3-1.

Dryga minuten senare kom nästa reducering då Vilgot Dahlén slet sig fri och trots hård uppvaktning kunde Dahlén göra 3-2. Och nu gick det fort för MODO, ytterligare 28 sekunder senare så kom även 3-3 då Wictor Åhström i friläge från vänsterkanten skickade in kvitteringen.

Upphämtningen tog matchen till förlängning och i sin tur till straffar, väl där var det Färjestad som drog det längsta strået och tog extrapoängen. För MODO väntar ny bortamatch i morgon då man gästar Örebro.