Hemma
Västervik
VVIK
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Västervik

2 november 2017 13:53
Herr

MODO Hockey besegrade IK Oskarshamn på hemmaplan men gör sig nu reda för fredagens bortamatch mot Västervik. "Vi kan betydligt bättre än vad vi visade senast då vi i stort bara är nöjda med segern och poängen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel innan avresan.


MODO Hockey besegrade IK Oskarshamn med 5-3 i onsdagens hemmamatch där mötet var minst sagt svängigt. Efter 3-0 i den första perioden hämtade gästerna upp till 3-3 innan Emil Molin sköt det matchavgörande målet och Martin Röymark fastställde 5-3 i öppen kasse. Erik Hanses svarade för en bra match och räddade 30 skott.

– Vi tycker själva att vi rånar Oskarshamn på en seger och tre poäng i den senaste matchen och det är vi nöjda med. Men det är även det enda vi är nöjda med i stort sett, att vi vinner matchen, kommenterar Hans Särkijärvi till MODO Channel och konstaterar:

– De skapade kanske inte så mycket utifrån hur mycket puck de hade under matchen men vi mötte ett bra som vi inte gjorde det speciellt svårt för. Vi kan betydligt bättre.

"Kommer fodras någonting alldeles extra"

Nu väntar möte mot Västervik på bortaplan där pucken släpps 19:00 på fredag kväll. Västervik har spelat ihop 15 poäng på 14 matcher för en 13:e plats i den otroligt jämna HockeyAllsvenska tabellen. Senast MODO Hockey och Västervik drabbade samman var i omgång 2 där MODO Hockey vann matchen i Fjällräven Center med 3-1 efter mål från Johan Eriksson, Henrik Björklund och Patrik Karlkvist.

– Vi siktar in oss på att göra en match mer lika den senaste på Hovet när vi besegrade AIK. Det är jag lite fundersam över att hockeyn i sig kan skilja sig så mycket på våra två senaste matcher där vi verkligen är nöja med tre poäng senast, säger Särkijärvi till MODO Channel och avslutar:

– Det kommer att fodra någonting alldeles extra i mötet mot Västervik för att vi ska vinna den matchen på fredag kväll.

Läget i MODO Hockey

Samma trupp som senast åker med bussen söderut för att på fredag möta Västervik. Det innebär att Marcus Oskarsson, Tommy Enström och Henrik Björklund saknas på grund av skador.