Hemma
Timrå
TIK
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Timrå IK

19 januari 2018 11:07
Herr

MODO Hockey laddar för säsongens tredje derby i Västernorrland när laget på fredag efter lunch bussar mot Timrå där pucken släpps 19:00 ikväll. "Det kommer att bli en oerhört tuff uppgift och vi möter ett Timrå med bra självförtroende", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.


MODO Hockey förlorade onsdagkvällens bortamatch mot Almtuna med 4-2 där laget hade ledningen med 1-2 efter den första perioden. Målskyttarna i matchen blev Henrik Björklund och Magnus Häggström medan Erik Hanses var tillbaka mellan stolparna efter lång skadefrånvaro för att rädda 38 skott.

– Vi spelade bra i den första perioden och egentligen fem minuter in i den andra, mot Almtuna. Men för varje mål som vi släpper in så kommer en krasch i vårt spel och då tänker jag främst på 2-2-målet och 4-2 målet i matchen, kommenterar Hans Särkijärvi och fortsätter:

– Efter vi släpper in mål så tappar vi spelet vilket vi omedelbart måste sluta med. Det handlar om att spela aggresivt och nära motståndarna och agera istället för reagera. Vi blev passiva, ängsliga och oroliga senast och då vinner man inga matcher.

"Måste spela vårt spel hela matchtiden"

Timrå IK besegrade Leksands IF i den senaste omgången och återtog därmed även serieledningen i HockeyAllsvenskan 2017/2018.

– Vi måste spela vårt spel i tre gånger 20 minuter och visa upp ett bättre tålamod. Det handlar alltså om att inte spela en gånger 20 minuter eller två gånger 20 minuter. Inte heller två gånger 20 minuter och sedan 15 bra minuter, utan alla måste spela fullt ut under hela matchtiden. Gör vi det så kommer vi at svara för en bra insats i matchen, avslutar Särkijärvi.

Läget i MODO Hockey

Tommy Enström missar kvällens match vilket även skadade Lukas Wernblom och Patrik Karlskvist gör. Oskar Stål-Lyrenäs går in som extraforward där laget i övrigt ser ut på liknande sätt som i den senaste matchen.