Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför fredagens bortamatch mot Leksand

8 februari 2018 12:42
Herr

MODO Hockey är på roadtrip och reser under torsdagen till Dalarna för att på fredag möta Leksand för fjärde och sista gången i HockeyAllsvenskan 2017/2018. "Vi laddar om för att kunna svara för en bra prestation på fredag när vi vet att en utmaning väntar oss att möta Leksand på bortaplan", kommenterar Hans Särkijärvi inför matchen.


MODO Hockey svarade för en sen kvittering i onsdagkvällens möte mot BIK Karlskoga. Emil Molin förvaltade ett straffslag med endast 32 sekunder kvar på klockan för 2-2 i matchen. Efter förlängningsspel utan mål var det Patrik Karlkvist som tillsammans med Erik Hanses såg till att MODO Hockey plockade två poäng med sig från matchen efter seger med 2-3 i straffläggningen.

Se hela straffläggningen i MODO Channel

– Vi är självklart väldigt nöjda med segern. Matchen som sådan är den första perioden inte godkänd då vi inte alls var vakna, men i andra och tredje perioden driver vi spelet och grabbarna visade vilja att bryta matchbilden efter 2-1. Vi jobbade sedan för kvitteringen så sett över hela matchen tycker jag 2-2 var ett rättvist resultat, kommenterar Hans Särkijärvi från bussen på väg mot Leksand.

Straffslag med 32 sekunder kvar av matchen, hur tänkte du kring straffskytt?

– Jag kan erkänna att jag velade litegrann, men bestämde mig ändå relativt snabbt för att Emil Molin skulle lägga straffen då han gjorde en bra straff i den senaste bortamatchen mot Västervik. Det visade sig att det blev rätt val då han var enormt kylig i situationen. Det är inte lätt att lägga en straff i det skedet av matchen så han får högsta betyg för den prestationen, berömmer Särkijärvi och konstaterar:

– Vi har vunnit samtliga matcher som gått till förlängning eller straffläggning och det är självaklart en styrka i sig vilket stärker gruppen ytterligare.

"Vill göra en bättre tillställning än senast"

Nu reser MODO Hockey vidare på sin roadtrip där laget under torsdag eftermiddag tränar i Leksand för att på fredag kväll sedan möta hemmalaget för fjärde och sista gången under HockeyAllsvenskan 2017/2018.

De tre tidgare mötena har slutat med två segrar för Leksand och en för MODO Hockey. I säsongens första möte vann MODO med 4-3 i förlängning innan returmötet i Leksand slutade 4-2 till Leksand. Senast lagen drabbade samman var i Fjällräven Center där Leksand gjorde 1-2 när endast 13 sekunder var kvar av den tredje perioden och matchen till sist slutade 1-3.

– Senast vi var i Leksand var de klart bättre än oss, men vi hade trots det 2-2 i matchen och kände att vi hade chansen, innan vi helt gav bort den sista perioden. Vi hoppas göra en bättre tillställning på fredag sett till hela matchen där det, i vanlig ordning, handlar om att vi ska spela det spel som vi vill spela.

Läget i MODO Hockey

Martin Röymark är med norska landslaget på OS och MODO Hockey förväntas ställa upp med samma trupp som i den senaste matchen mot BIK Karlskoga.

Familjedag i Fjällräven Center söndag 11 februari

Nästa hemmamatch spelas nu på söndag mot Vita Hästen med start 16:00. Den matchen är även med familjetema och biljetter finns för förköp på modo.ebiljett.nu.

Läs mer om söndagens hemmamatch

Spelschema HockeyAllsvenskan 2017/2018