Hemma
MODO
MODO
Borta
Vita Hästen
VIT

MODO nollade Vita Hästen på hemmaplan

11 februari 2018 19:23
Herr

MODO Hockey vann hemma mot Vita Hästen på söndagseftermiddagen när Erik Hanses höll nollan och Oscar Hedman gjorde matchens enda mål i den tredje periodens inledning på ett skott från slottet.


Efter fredagens förlust borta mot Leksand så satte sig MODO Hockey på bussen hem till Fjällräven Center för söndagens match mot Vita Hästen. Två lag med bra power play möttes men spelet med en man mer på banan blev inte avgörande i matchen.

MODO Hockey tog tag i taktpinnen i första perioden och spelade bättre än Vita Hästen och skapade även flera bra chanser. Bland annat hade MODO ett stolpskott och bra spel i power play, men pucken ville inte in utan det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Hedman och Hanses matchvinnare

Den andra perioden liknade den första till stor del men gästande Vita Hästen hade ett par riktigt bra lägen i inledningen av perioden, bland annat två frilägen där Erik Hanses kom upp stort och räddade båda gångerna.

Både Vita Hästen och MODO fick var sin chans i power play i den andra perioden. Hemmalaget var de som skapade de bästa chanserna i numerärt överläge medan Vita Hästen hade svårt att få ordning på sitt spel.

Även den andra perioden slutade mållöst och för de 2612 åskådarna på plats väntade en spännande sistaperiod där ett litet misstag kunde bli avgörande.

Avgörandet kom drygt fem minuter in i tredje perioden då Tobias Ericsson och Patrik Karlkvist jobbade fram pucken och Oscar Hedman tog hand om returen helt fritt i slottet. Med ett distinkt skott hittade Hedman rätt bakom Vita Hästens målvakt Pontus Sjögren.

Vita Hästen skapade inte speciellt mycket i slutet av matchen och de chanser de skapade kunde Erik Hanses relativt enkelt avvärja. MODO höll till slut undan till seger med 1-0 och tog därmed tre viktiga poäng i jakten på en plats bland de åtta främsta.

Två hemmamatcher kvar för MODO Hockey

MODO Hockey har nu flera bortamatcher i rad innan det är dags för grundseriens två sista matcher i Fjällräven Center. Fredagen den 2:a mars spelar MODO hemma mot Almtuna och på söndag den 4:e mars är det dags för länsderby hemma mot Timrå. Biljetter till de två matcherna hittar ni på modo.ebiljett.nu.