Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför bortamatchen mot Björklöven

13 februari 2018 15:00
Herr

MODO Hockey reser till Umeå på onsdag för säsongens fjärde möte mot Björklöven i HockeyAllsvenskan 2017/2018. "Känns som om det var länge sedan vi mötte Björklöven så vi ser verkligen fram emot att utmana dem igen", kommenterar huvudtränare Hans Särkijärvi till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från tre poäng hemma mot Vita Hästen i en match där Oscar Hedman blev ende målskytt. MODO Hockey vann matchen med 1-0 och Erik Hanses räddade samtliga skott för säsongens tredje hållna nolla.

– Vi har nu haft en bra träning på tisdagen och har gått igenom grunderna igen då det har varit väldigt mycket matcher och mindre tid för just träning den senaste tiden. Det är väldigt bra för bredden i truppen när Mikael Frycklund har kommit in då det är viktigt att alla presterar på topp för att få vara med och få istid. Även om vi nu direkt inte gör några större förändringar så har vi 2-3 platser "för mycket" på forwardsidan, vilket är bra för konkurrensen, sammanfattar Särkijärvi till MODO Channel för att sedan prata om den senaste matchen:

– Vi gör ingen topp-prestation mot Vita Hästen men ändå en stabil match mot ett lag som är svåra att möta. Det är klart att vi borde kanske gjort några fler mål än ett, men det är segern som räknas och jag är nöjd med tre poäng.

"Vi ska göra allt för att knipa trepoängaren"

Nu laddar MODO Hockey om för säsongens sista möte mot Björklöven i HockeyAllsvenskan 2017/2018. Björklöven har vunnit de tre tidigare mötena där säsongens första match mellan lagen i Umeå slutade 3-2 innan returmötet i Fjällräven Center innebar samma segersiffror för Björklöven då den matchen slutade 2-3. Senast lagen möttes var även det i Fjällräven Center och matchen på annandag jul slutade 2-4. Revansch finns med andra ord att utkräva för MODO Hockey.

– Det är de berömda mariginalerna som varit emot oss i de tidigare derbymatcherna men där hoppas och tror jag att det kommer att vända nu på onsdag. Vi är ett mer stabilt lag nu mentalt och kommer till spel med ett mer vuxet lag och det är den stora skillnaden, kommenterar Särkijärvi till MODO Channel och avslutar:

– Det känns väldigt bra och det känns väldigt roligt att möta Björklöven där vi ska göra allt för att knipa trepoängaren.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Oscar Öhman är utlånad för resterande del av säsongen och Martin Röymark är på OS. Nyförvärvet Mikael Frycklund är redo för spel men laget tas ut på matchdagen.