Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MODO
MODO

Hans Särkijärvi inför bortamötet mot Södertälje SK

19 februari 2018 10:55
Herr

MODO Hockey möter Södertälje SK på bortaplan under måndag kväll när endast fem matcher återstår av HockeyAllsvenskan 2017/2018 för MODO Hockey. "Vi hade en bra träning i Nyköping under söndagen där vi förberedde oss bra. Vi kommer laddade till match", kommenterar Hans Särkijärvi inför kvällen.


MODO Hockey förlorade lördagens bortamatch mot Troja/Ljungby med 3-2 efter en dramatisk tredjeperiod där Troja svarade för två mål inom loppet av 33 sekunder fram till 3-1 innan MODO Hockey reducerade till 3-2 och även hade en puck i nät när endast 17 sekunder återstod av matchen. Målet dömdes dock bort på grund av hög klubba vilket betydde noll poäng till MODO i den otroligt jämna HockeyAllsvenska tabellen.

– Matchen hade flera ansikten där vi tycker att vi spelade fantastiskt bra i den första perioden men sedan blir för passiva och försiktiga i den andra och där tappar matchbilden. Det visade sig sen i mitten av den tredje perioden där vi uppträdde ängsligt och när vi sen börjar att skapa offensivt blev det för sent när Troja då hade ledningen med 3-1, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi och konstaterar:

– Vi är inte nöjda. Vi måste spela bra under hela matchtiden och det lyckas vi inte med. Motståndarna kommer alltid att ha bra perioder i matcherna och då kan vi inte sjunka så djupt som vi gör utan måste kunna matcha upp spelet även då.

"Måste göra rätt saker under längre perioder"

Kvällens match i Södertälje blir högintressant då MODO Hockey har spelat in 67 poäng på 47 spelade matcher medan hemmalaget Södertälje samlat ihop 66 poäng på 46 spelade matcher. Lagen ligger på nionde respektive tionde plats i tabellen.

– Vi hade ett längre möte igår där vi har pratat igenom vad vi ska tänka på just nu i det läge vi befinner oss i, men det kommer inte att ske förändringar i sättet vi spelar utan det vi har jobbat med hela tiden fortsätter vi att tro på. Men det gäller att vi kan klara av att göra det vi ska göra under en längre period, det är det vi har svårt för, kommenterar Särkijärvi och avslutar:

– Powerplay har inte varit bra under de senaste tio omgångarna där vi gar tappat från att ha ett av seriens bästa powerplay. Men vi har samma spelare som tidigare och har tränat på lösningar igår där vi ska få upp farten igen istället för att vara passiva och försiktiga.

Läget i MODO Hockey

Samma trupp som senast kommer till spel där några förändringar kommer att ske i formationerna.