Hemma
SDE
SDE
Borta
MODO
MODO

MODO avslutade serien på bästa sätt

11 mars 2018 15:21
Dam

MODO Hockey spelade sista matchen i SDHL:s grundserie på söndagen när man gästade SDE och det blev storseger för gästerna. Slutsiffrorna skrevs till hela 1-8 där Michela Cava gjorde ett mål och assisterade till tre.


Söndagens match mot SDE var den sista i SDHL för säsongen för MODO Hockey. Redan kvartsfinalklara MODO kom närmast från en 1-4-seger mot AIK och mycket handlar om att förbereda sig för slutspelet som drar igång redan till veckan.

Den första halvan av första perioden bjöd inte på något skönspel och det kändes som att båda lagen inte riktigt var på tå utan spelet böljade fram och tillbaka utan att några riktiga chanser skapades.

Matchens första riktigt heta chans stod SDE för men Emma Söderberg i MODO Hockeys mål kom ut fint och med en fantastisk plock nöp hon det hårda slagskottet från mitt i slottet.

Det första målet i matchen stod MODO för när Kaitlyn Tougas och Michela Cava spelades sig igenom SDE:s försvar med vackert klapp-klapp-spel och till slut kunde Cava trycka in pucken från slottet.

Målet väckte gästerna och man hade inga direkta problem att stå emot ett långt fem mot tre-läge för SDE. Den bästa chansen, en styrning från nära håll, räddade Emma Söderberg. Precis när MODO sedan blev fulltaliga var det i stället MODO som gjorde 0-2 genom Jenelle Kohanchuk, framspelad av Michela Cava.

MODO var inte klara för perioden utan med 17 sekunder kvar på klockan avslutade Olivia Carlsson den två mot etta som hon och Kaitlyn Tougas drog upp. Avslutet satt fint i krysset och såg till att MODO gick till pausledning med 0-3.

MODO dominerade den andra perioden

Skotten i den andra perioden vann MODO klart, man såg dessutom till att hålla SDE till bara två skott på mål under de 20 minuterna. Under den första halvan av perioden skapade MODO ett par riktigt bra chanser att utöka ledningen men pucken ville inte in.

Till slut orkade dock inte hemmalaget stå emot längre, när MODO Hockey återtog pucken i offensiv zon kunde till slut Jenelle Kohanchuk spela fram Erika Grahm som hittade krysset med sitt skott för 0-4.

Kort där efter skapade MODO Hockey en kontring där Michela Cava och Kaitlyn Tougas kombinerade sig fram till att komma två mot noll och Tougas hade inga problem att avsluta anfallet framspelad av Michela Cava. MODO hade efter det bud på fler mål, men efter två perioder ledde man med 0-5.

Michela Cava med 1+3 i matchen

Den tredje periodens inledning blev händelserik med tre mål inom de fem första minuterna. Det var MODO Hockey som öppnade målskyttet i perioden när man i power play gjorde 0-6 genom Olivia Carlsson som från nära håll kunde peta in pucken.

Två minuter senare reducerade SDE till 1-6 men glädjen blev kortvarig för hemmalaget då MODO Hockey bara dryga 30 sekunder senare utökade till 1-7 genom Kaitlyn Tougas. Innan matchen var över hade även 1-8 kommit då Celine Tedenby vackert hittade luckan, fint framspelad av Mina Waxin.

Vinsten, tillsammans med övriga resultat i serien, innebär nu att MODO Hockeys kvartsfinalmotståndare är helt klara. Det kommer bli Leksand som står för motståndet i kvartsfinalen och det börjar med match på bortaplan för MODO Hockey. Sedan återvänder man hem till Örnsköldsvik för match två på lördag den 17:e mars klockan 17:00 och skulle det behövas en tredje och helt avgörande match spelas även den i Fjällräven Center på söndag den 18:e mars klockan 16:00.