Hemma
Malmö
MIF
Borta
MODO
MODO

MODO bärgade seriesegern efter vinst mot Malmö

11 mars 2018 15:02
Junior

Efter en målmässigt stark andraperiod så säkrade MODO Hockey seriesegern i J20 SuperElit Fortsättningsserien då man besegrade Malmö med 1-6. MODO Hockeys målskyttar i matchen var William Eriksson (2), Anton Karlström, Oskar Stål-Lyrenäs, Nicolas Müller och Victor Berglund.


Sista matchen i J20 SuperElit för MODO Hockey när man under söndagen gästade Malmö, ett Malmö som hade allt att spela för då en seger skulle kunna ta dem till slutspelet om Örebro samtdigt förlorade mot AIK.

Hemmalaget fick inledningsvis initiativet spelmässigt i matchen efter att man fått ett tidigt power play. MODO hade inga problem att hålla undan det numerära övertaget för Malmö, på samma sätt som Malmö kunde hålla undan när MODO Hockey fick sitt första power play i matchen.

Men när Malmö på nytt drog på sig två minuters utvisning så kom ledningsmålet för gästerna. MODO etablerade spelet i offensiv zon och när William Eriksson sköt mot bortre stolpen för styrning fanns Anton Karlström där och vinklade in 0-1.

MODO fick ytterligare en möjlighet att spela med en man mer på banan men den här gången uteblev utdelningen för gästerna och efter första perioden var det 0-1 på tavlan.

MODO med målmässigt ryck i andra

Första halvan av andra perioden blev spelmässigt rätt dålig där båda lagen bytte halvchanser med varandra utan att riktigt ta tag i spelet. Det skulle dröja till mitten av perioden innan nästa mål föll och då var det William Eriksson som tog tag i handlingarna.

Eriksson drev upp pucken efter vänsterkanten, gick runt sin back och bröt in framför mål. Samtidigt som han tappar balansen lyckades han få till avslutet och 0-2 var ett faktum efter den fina individuella prestationen.

MODO fortsatte sedan sätta press på Malmö och när hemmalaget slog en felpassning i egen zon så var Oskar Stål-Lyrenäs på plats och snappade upp pucken i slottet, vände runt och sköt 0-3 för gästerna.

Malmö var inte ofarliga och med ett par minuter kvar på klockan hade man en två mot etta där MODO Hockeys målvakt Lucas Jägbring stod för en fin räddning. Innan perioden var över hade MODO utökat till 0-4. Lucas Wernblom spelade fram Nicolas Müller som mitt i slottet hittade rätt bakom Malmös målvakt.

MODO spelade av matchen

Den tredje perioden präglades av utvisningar där det var en del frustrerade spelare på banan. Malmö hade den första riktigt bra chansen i perioden efter sju minuter, men Lucas Jägbring i MODO Hockeys mål stod för en fin räddning.

Malmö drog på sig utvisningar och i spel sex mot fyra utökade MODO Hockey till 0-5 genom William Eriksson, då han från vänsterkanten hittade rätt med sitt skott.

Utvisningarna fortsatte falla och i spel fem mot tre kom 0-6 då Victor Berglunds håtda skott från blå letade sig in. Berglund spelades fram av Tobias Åhström och William Eriksson.

Innan matchen var över hade Malmö reducerat till 1-6 och mer mål än så blev det inte i matchen utan MODO Hockey höll undan till seger och därmed säkrade man seriesegern i J20 SuperElit Fortsättningsserien framför Frölunda.

Under början av veckan kommer valet till åttondelsfinalerna att genomföras, så fort dessa är gjorda kommer mer information på modohockey.se. Se till att hålla koll där.