Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
MoDo
MoDo

En poäng efter övertidsförlust

25 november 2018 20:25
Herr

MODO Hockey hämtade igen ett underläge till 3-3 i söndagskvällens bortamatch mot Tingsryd, när Jonathan Johnson skickade in kvitteringen i power play. Men extrapoängen gick till Tingsryd efter att de gjort 4-3 på övertid.


Efter två raka bortamatcher var det under söndagskvällen dags att avsluta den roadtrip som MODO Hockey varit ute på sedan i onsdags, när man gästade Tingsryd. Två lag i behov av poäng skapade en lätt krampaktig inledning där det till stor del handlade om kamp och att ligga på rätt sida snarare än att satsa framåt.

Men efter den svaga inledningen skulle resten av första perioden handla om högt tempo och många mål. Det var hemmalaget som inledde målskyttet i matchen efter knappt nio minuter när Daniel Ljunggren styrde in 1-0, ett mål som godkändes efter videogranskning.

Fram till målet hade MODO inte haft speciellt många chanser men man tog sig in i matchen spelmässigt och med 11:25 på klockan fick MODO en straff, efter att Oscar Hedman fått ett slag på handen i friläge. Straffen tog Johan Eriksson hand om på bästa sätt och snyggt satte han kvitteringen till 1-1.

Fyra mål i första perioden

MODO Hockey var i det läget inne i en riktigt bra period i matchen och stressade Tingsryd högt i banan och skapade flera bra chanser. En av dessa hade Joakim Hagelin som tog hand om sin egen retur och skottet satte han högt bakom målvakten från slottet.

Tingsryd kom dock tillbaka målmässigt i slutet av första perioden då man gjorde 2-2 i spel fem mot fyra, när Magnus Häggström satt på botbänken. Ett mål där MODO tappade målskytten Joachim Nermark på bortre stolpen och han kunde lura ned Hanses och lägga in kvitteringen med en backhand.

Undermålig andraperiod

Om den första periodens andra halva var högt tempo och många mål så var den andra perioden någonting helt annat. De båda lagen var tillbaka i ett lågt tempo, med dåligt passningsspel och få chanser att göra mål.

Hemmalaget Tingsryd hade de bästa chanserna under perioden, trots att MODO vann skotten med 10-7. MODO hade svårt att komma in på mål och i spelet i power play hade man också svårt att skapa något speciellt. Det bästa var två skott från vänsterkanten av Henrik Björklund men Andreas Ljunggren kunde ohotad rädda skotten.

Periodens enda mål kom från Tingsryd när klockan stod på 12:51. Daniel Öhrn fick avancera in i zon utan större motstånd och med ett välplacerat skott hittade han bortre krysset bakom Erik Hanses.

Övertid fick avgöra matchen

Den tredje perioden fortsatte som den andra såg ut spelmässigt, med två lag som spelade avvaktande och utan det riktiga drivet framåt. MODO fick chansen i power play tidigt i perioden men det blev resultatlöst och länge såg det ut som att Tingsryd skulle hålla undan till seger.

Men när MODO åter igen fick chansen i numerärt överläge så kom till slut målet för gästerna. Jonathan Johnson prickade det bortre krysset med ett vackert avslut och 3-3 lyste på tavlan. Något fler mål blev det inte under ordinarie tid och matchen gick till förlängning.

I förlängningen bytte lagen chanser men när Tingsryd kom två mot ett så kunde MODO inte stå emot utan Tingsryd tog extrapoängen genom Rasmus Bengtsson.

Nu vänder MODO hemåt för ny match redan på tisdag, då man tar emot IK Oskarshamn hemma i Fjällräven Center. Biljetter till den matchen hittar ni på modo.ebiljett.nu.