Hemma
MODO
MODO
Borta
Leksand
LIF

Magisk inledning gav tre poäng mot Leksand

7 december 2018 22:55
Herr

En imponerande förstaperiod lade grunden för den sköna segern som MODO Hockey fick med sig från hemmamötet med Leksand under fredagskvällen. Två snabba mål under de första tre minuterna av matchen förvaltades till tre poäng när MODO vann med 3-2.


Inför 4833 åskådare tog MODO Hockey emot Leksand under fredagskvällen och det skulle bli en klang och jubelföreställning i inledningen av matchen för hemmalaget.

Redan efter 50 sekunder skapade MODO Hockey matchens första chans och den utnyttjade man när Patrik Karlkvist, från position bakom mål, hittade en fristående Oscar Hedman som kunde glida ned från backplats och prickskjuta in 1-0 vid bortre stolpen.

Det var MODO Hockey för hela slanten under de första minuterna och innan den tredje minuten var färdigspelad hade MODO Hockey även gjort 2-0 efter matchens vackraste anfall. Det var en riktig upprullning där Johan Eriksson kunde stöta in pucken från nära håll efter det fina förspelet av Jonathan Johnson och Patrik Karlkvist.

Karlkvist med 1+2, Johnson med tre assist

Leksand kom in bättre i matchen spelmässigt i den andra perioden men MODO Hockey höll gästerna på utsidan under långa stunder och de gånger Leksand kom in till chanser så stod Erik Hanses tryggt i målet och räddade skotten.

Leksand hade några byten med hård press och direkt efter en sådan sekvens så kom målet, för MODO. Victor Berglund lyfte pucken ur egen zon, Johnson plockade ned den på blålinjen och serverade Karlkvist som med ett snärtigt skott satte 3-0 bakom Leksands målvakt.

Två mål för Leksand, men MODO med seger

Den tredje perioden blev Leksands, både spelmässigt och målmässigt. Detta då MODO Hockey satte sig själv i en svår sits där spelet spretade för mycket och man försökte spela på ledning, utan att riktigt lyckas.

Drygt fyra minuter in i perioden kom reduceringen från gästerna och när David Rundqvist satte 3-2 med knappt fem minuter kvar av perioden så blev det spännande i slutminuterna, men MODO kunde hålla undan till seger och därmed åttonde raka matchen där MODO tog poäng.

Närmast väntar nu match borta mot AIK på söndag innan MODO vänder tillbaka för match mot Tingsryd på onsdag i Fjällräven Center. Har du inte ännu köpt dina biljetter till den matchen så kan du göra det på modo.ebiljett.nu.