Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför söndagens bortamatch mot IK Oskarshamn

5 januari 2019 12:15
Herr

MODO Hockeys herrar inledde sin roadtrip med en uddamålsförlust när man mötte Södertälje under fredagen. Nu rullar bussen vidare och under söndagen möter man IK Oskarshamn på bortaplan. " Det har varit två jämna möten tidigare där vi vunnit en varsin match. Vi har en ganska lika spelmetodik och spelidé så det blir säkert en match i högt tempo och hög kvalité", säger Björn Hellkvist inför mötet.


Under söndagen väntar säsongens tredje möte mellan MODO Hockey och IK Oskarshamn. De två första mötena har varit två jämna matcher där lagen har tagit en seger var och där båda lagen har vunnit på hemmaplan.

Nu möts två lag som båda förlorade under fredagen och ska ta chansen att studsa tillbaka snabbt.

– Det kommer vara två revanschsugna gäng imorgon. Jag har inte hunnit se deras match ännu, men jag kan tänka mig att de inte är nöjd med sin insats mot Västervik. Det är inte vi heller och det vara på ett både onödigt och klantigt sätt som vi förlorade mot Södertälje, säger huvudtränare Björn Hellkvist.

Lagen som möts imorgon har en liknande spelmetodik och spelidé menar Hellkvist, och han tror att det blir ett fartfyllt möte där det blir viktigt att svara upp med just fart och kvalité.

– Det som kommer bli viktigt imorgon är att vi svarar upp med fart, men också passningskvalité. Sedan kommer puckinnehav och även vår arbetsetik vara en stor nyckel imorgon, säger han.

Snabb chans till revansch

Med den bittra förlusten mot Södertälje tätt inpå, säger Björn Hellkvist att det är skönt att chansen och studsa tillbaka kommer direkt.

– Jag kunde knappt tro att matchen var slut igår, det kändes som att vi inte hade spelat. Vi spelade bra i första perioden, men sedan tog vi en massa utvisningar och det var så jäkla dumt. Så jag är väldigt revanschsugen och jag hoppas att killarna också är det, säger han.

Lagom till mötet mot Oskarshamn får man också förstärkning. Två spelare som båda gjort matcher med J20 under helgen, kommer till spel under söndagen.

– Både Tim Wahlgren och Sebastian Walfridsson har anslutit från J20 och kommer att spela mot Oskarshamn, avslutar Hellkvist.

Onsdagens derby mot Björklöven

Redan nu börjar vi ladda inför det oerhört spännande derbyt som väntar på onsdag. Den 9 januari kommer på Björklöven på besök för en riktig hockeyfest! Redan nu har vi sålt mer än 4000 biljetter och det förväntas bli en stor publikfest. Vi har två av två segrar mot Björklöven den här säsongen, var på plats och bär oss fram till den tredje raka derbysegern!

Biljetter till matchen hittar ni här: Modo.ebiljett.nu