Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Björn Hellkvist inför onsdagens derby på hemmaplan

8 januari 2019 14:15
Björn Hellkvist i MODO-båset
Herr

På onsdag kväll väntar ett riktigt prestigeladdat möte mellan rivalerna MODO Hockey och IF Björklöven. Säsongens två tidigare möten i Umeå har bådat slutat med MODO-seger inför säsongens första drabbning i Örnsköldsvik. "Det ska bli häftigt och roligt där vi taggar upp riktigt extra inför matchen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


MODO Hockey kommer senast från förluster på bortaplan mot Södertälje SK och IK Oskarshamn och kunde tyvärr inte ta med sig någon poäng från den gångna helgen.

– Vår roadtrip gav oss inte den utdelning vi önskat vare sig resultatmässigt eller prestationsmässigt och et är klart att det är frustrerade. Det sitter i till nästa match börjar samtidigt som det bygger upp en extra frustration och hunger, kommenterar MODO Hockeys tränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Vi vill inte att det här ska landa i prestationsångest och dåliga självförtroenden men dagens (tisdagens) träning visar på något helt annat så det är jag inte orolig för.

Derbydags på hemmaplan

Nu är det dags för en av säsongens höjdpunkter i HockeyAllsvenskan när MODO Hockey tar emot Björklöven på hemmaplan i Fjällräven Center. Båda säsongens tidigare möten i Umeå har slutat med segrar för MODO Hockey.

– Det har varit ett riktigt bra drag på läktarna uppe i Umeå och det vore väl tusan om det inte skulle vara lika bra i Fjällräven Center, ställer sig Hellkvist frågan retoriskt och avslutar:

– De tidigare matcherna mot Björklöven har varit fysiska, småfula där det hör till att det ska ligga på gränsen och även fuskas på sina ställen för att ge laget fördelar. Vi har lyckats att ligga på rätt sida den gränsen och inte gått för långt över den eller satt oss själva i dåliga situationer på grund av egoistiska beteenden. Vi har gjort rätt saker och har vunnit matcherna, vilket vi även ska göra imorgon. Sen har vi revansch att kräva av oss själva där vi spelade fruktansvärt dåligt utan puck i den senaste matchen mot Oskarsham.

Läget i MODO Hockey

Victor Aronsson är långtidsskadad, Tobias Enström blev pappa nyligen och är också osäker för spel där laget tas ut på matchdagen.

– Aronsson är på is och åker skridskor men har fortfarande långt kvar till spel medan Tobias blivit pappa och där får vi se hur det går och ser ut beroende på hur familjen mår, kommenterar Hellkvist laget.

Till MODO Channel

Biljetter till MODO - Björklöven

Det klart smidigaste sättet att skaffa biljetter till onsdagens match är via Internet och modo.ebiljett.nu eller via något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd. Biljettkassan är öppen matchdag, två timmar innan matchstart. Ett starkt tips för att undvika kö vid arenan i samband med match är att förköpa din biljett. Tänk även på att serviceavgift tillkommer vid köp i Fjällräven Center.

Mer information om biljettköp samt våra fantastiska ombud