Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför mötet mot Leksands IF

18 januari 2019 14:23
Björn Hellkvist pratar med sina spelare i båset
Herr

MODO Hockey reser till dalarna under fredagen för att på lördag med nedsläpp 15:15 möta Leksands IF på bortaplan. "Vi måste hamna i rätt tillstånd inför matchen och inte kväva oss själva under för mycket detaljer", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför matchen.


MODO Hockey åkte på en tung förlust i onsdags kväll när man föll på hemmaplan mot AIK. I den andra perioden drog man på sig utvisningar som skulle visa sig bli kostsamma och bädda för en tråkig förlust med 1-6.

– Efter matchen var ledsen för att vi inte kan hantera situationerna som uppstår. Jag tänker främst på att de gör två mål i powerplay och tar ledningen i matchen, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Det är möjligt att man kan förlora matchen där de är ett bra lag som straffar oss. Men vi måste slåss för vår stolthet efter att det händer. Det var väldigt besviket efter matchen där det var väldigt mycket känslor.

"Gäller att störa Leksand högt i banan"

Nu väntar bortamatch på lördag eftermiddag där de tidigare mötena mot Leksand i HockeyAllsvenskan 2018/2019 slutat med idel hemmasegrar. MODO Hockey har vunnit hemma i Fjällräven Center med 4-1 och 3-2 medan Leksand vann i Tegera Arena med 2-1.

– Leksand har spelat fartfyllt på hemmaplan där de är ett lag med hög nivå av sicklighet. De har bra spelare där det gäller att störa dem högt upp i banan. Jag måste låta spelarna spela spelet i matchen och även om vi nu ligger i linje med vår målsättning som är slutspel tycker jag att vi har mer att hämta och är inte nöjd så här långt, kommenterar Hellkvist avslutningsvis.

Läget i MODO Hockey

Tobias Ericsson gjorde sitt första pass under fredagen efter lång sjukdomsfrånvaro och är inte aktuell för spel ännu. Ludvig Elvenes är fortsatt sjuk och även Mattias Norlinder har insjuknat och stannar hemma. Victor Aronsson är skadad.

Fri entré på onsdagens hemmamatch

Onsdagen den 23 januari tar MODO Hockey emot Karlskrona i en match som tillsammans med våra samarbetspartners blir en Enkronasmatch. Det innebär fri entré till matchen tack vare att privatpersoner och företag är med och sponsrar entrén. Boka dina gratisbiljetter omgående på modo.ebiljett.nu så fyller vi tillsammans Fjällräven Center!

Biljetter MODO Hockey - Karlskrona HK

Till MODO Channel