Hemma
MODO
MODO
Borta
Vita Hästen
VIT

Björn Hellkvist inför fredagens hemmamatch mot Vita Hästen

7 februari 2019 13:25
Herr

En ny hemmamatch väntar under fredagen när MODO Hockeys herrar tar emot Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. "Jag hoppas att vi kan driva spelet i ett högt tempo och vartefter matchen går inte mattas, då ska vi fortsätta och bibehålla vårt tempo", säger Björn Hellkvist till MODO Channel.


MODO Hockeys herrar kommer från en bra bortaresa under den föregående helgen, först plockade man med sig en poäng mot Västervik innan det också blev tre poäng mot Västerås. Totalt åkte man alltså hem med fyra av sex möjliga poäng till Örnsköldsvik.

– Västerviksmatchen fick vi inte dit vi ville, första perioden var okej och vi kom ut rätt bra med bra fart. Men vi fick inte riktigt fast dem i sista perioden när vi ville trycka på knappen. Vi hade ett rätt stort övertag i skottstatistiken, men jag skulle vilja se lite mer tryck in på kassen, säger Björn och fortsätter:

– Laget slöt sig samman på ett bra sätt och genomförde en riktigt bra defensiv match. Offensiven hade kunnat vara bättre mest i fråga om powerplay, vi hade en hel del powerplay och vi hade tid med pucken i anfalsszon. Men de här riktigt heta chanserna och pucktempot var kanske lite för lågt, säger han.

Hemmamatch och Hockeyfredag

Efter några dagars matchvila är det dags för en ny hemmamatch för MODO Hockeys herrar. Vita Hästen kommer på besök i HockeyAllsvenskan och de två senaste matcherna mellan lagen har varit jämna bataljer.

– Egentligen inga bra hockeymatcher från vår sida, vi ska vara gada över den utdelning som vi fått då marginalerna har varit på vår sida. Vi gjord en okej match mot dem borta men matchen hemma är inte speciellt bra. Vi hade mycket puck och mycket innehav men vi skapade inte de riktigt heta chanserna utan vi avgjorde på ett slumpartat sätt, säger han.

Många hemmamatcher väntar

HockeyAllsvenskan är inne på sin slutspurt och för MODO Hockey väntar många hemmamatcher där man visat att man är hemmastarka.

– Jag är jättenöjd över vårt hemmaspel. Kollar man på de senaste åren så har vi lyft MODO nått oerhört på hemmaplan. Det är en monumental skillnad i både prestation och resultat på hemmaplan där vi spelar en anfallsglad och teknisk hockey. Jag är nöjd, men jag är inte så nöjd att jag lutar mig tillbaka, säger Björn Hellkvist.

Till MODO Channel

Hockeyfredag

Det var över två månader sedan MODO Hockey senast spelade en hemmamatch i Fjällräven Center på en fredag och därför är det riktigt efterlängtat när Hockeyfredag är tillbaka! Nu på fredag tar nämligen MODO emot Vita Hästen för match i HockeyAllsvenskan och som alltid när det är just fredagsmatch är det full fart inför och efter i entréhallen.

Redan från 16:00 är det AW i Guldbaren med bra priser på såväl mat som dryck. Ta med dina vänner och mingla, ladda för matchen eller bara vara i händelsernas centrum i Örnsköldsviks största mötesplats.

Vi erbjuder prisvärda familjebiljetter och rabatterade priser för såväl ungdomar som pensionärer. Biljetterna till matchen i HockeyAllsvenskan hittar du hos våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd samt på modo.ebiljett.nu.

Varmt välkommen på match i Fjällräven Center!