Hemma
Pantern
PAN
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför onsdagens bortamatch mot IK Pantern

12 februari 2019 14:10
Herr

Under onsdagen beger sig MODO Hockeys herrar ut på en mini-roadtrip där man inleder med att möta IK Pantern på bortaplan. Lagen har mött varandra tre gånger under säsongen och de senaste två har slutat i MODO-segrar. "Pantern spelar en ganska aggressiv och fin ishockey just nu, så det gäller att vi är med", säger huvudtränare Björn Hellkvist.


MODO Hockey är inne i en fin period där man just nu är ett av seriens formstarkaste lag. Senast kommer man från en hemmaseger mot Vita Hästen, som slutade 3-2 efter straffar.

– Det var inte en usel insats och jag tycker att vi kontrollerade matchen på ett bra sätt. Men när vi ledde med 2-1 blev vi lite trygga och tyckte att det skulle räcka för en seger. Sen drog vi på oss två fruktansvärt onödiga utvisningar och i efterbörden av den ena utvisningen så lyckas de trycka in 2-2. Det är en egentligen den enda målchansen de hade i hela den tredje perioden där de sköt runt tre skott. Det var så klart surt men det är en läxa som ska läras, säger Hellkvist.

Fåtal omgångar återstår av grundserien

Endast åtta omgångar återstår nu av grundserien, och med en fin form den senaste tiden har herrarna gett sig själva bra förutsättningar i slutet av säsongen.

– Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge. Den här apan som suttit på rygen innan, den är borta nu och det är lite ledigare och skönare moves ute på isen, säger Hellkvist.

Något som givetvis är bra och ha med sig. Både inför sluspelet, men också inför roadtripen och de avslutande matcherna i grundserien.

Inför MODO Hockey och IK Panterns fjärde möte den här säsongen, råder lite andra villkor. IK Pantern har tidigare under säsongen spelat i Rosengård, men har nu flyttat tillbaka till Malmö Isstadion.

– Det är lite nya förutsättningar imorgon. Det är en ny arena som de spelar i och jag tror att det trivs lite bättre i Malmö Isstadion, säger Hellkvist och fortsätter:

– Pantern spelar en ganska aggresiv och fin ishockey nu, så det gäller att vi är med. Kan vi undvika att kladda för mycket med pucken djupt så att de får forcechecka på oss, och istället lyfta upp spelet så har vi goda förutssättningar att vinna.

Läget i truppen

Laget tas som vanligt ut under matchdagen, men huvudtränaren gläds över att de flesta spelarna är tillbaka och att konkurensen är hård.

– Alla är friska, hela och kör som tusan. Det är bra konkurens om platserna, en bra stämning i truppen och en stark tro på det vi gör, avslutar Hellkvist.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch

För MODO Hockeys herrar väntar det nu två stycken bortamatcher. Men redan nu börjar vi ladda upp inför nästa hemmamatch. Onsdag den 20 februari gästar IK Oskashamn för att göra upp om tre viktiga poäng.

Kom och stötta oss! Biljetter till matchen hittar du på: MODO.ebiljett.nu