Hemma
Södertälje
SSK
Borta
MODO
MODO

Björn Hellkvist inför lördagens bortamatch

15 februari 2019 15:00
Björn Hellkvist intervjuas av TV
Herr

MODO Hockey är på plats i Södertälje för bortamatch på lördag när den två matcher långa bortaresan avslutas. Inför mötet kommer MODO till spel med fem raka matcher med poäng. "Vi tror på en svår bortamatch mot SSK där de har en bra trupp som de börjar få ut mer och mer ifrån", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist inför matchen.


MODO Hockey kommer senast från en övertygande seger i bortamötet mot IK Pantern. Efter underläge med 1-0 vann MODO Hockey till sist matchen med klara 3-7 där Patrik Karlkvist svarade för tre poäng genom två mål och en assist, Henrik Björklund för två mål och Joakim Hagelin för inte mindre än tre assistpoäng. Laget bjöd även på ett snyggt klapp-klapp mål från Kalle Jellvert som avslutade Linus Pettersson och Lukas Wernbloms förarbete innan Kristian Jakobsson och Victor Öhman stängde matchen helt.

– Med tanke på den långa resan, där vi dessutom hade strul med förseningar på flyget ner, så kändes det som att det satt i under inledningen av den första perioden. Men sen hittade vi matchbenen när vi dödade utvisningen vi fick mot oss och lyfte därifrån till en bra genomförd match, kommenterar Björn Hellkvist och fortsätter:

– Kul att se den offensiva spelglädje som fanns i matchen mot Pantern. Jag har sagt det innan och säger det igen att vi är på väg att hitta modet och friheten i offensiven där vi spelade ett bekymmersfritt spel med puck. Mycket positivt att det har kommit igång.

1-1 i segrar under de tidigare mötena

Södertälje kommer senast från seger på hemmaplan där laget besegrade Västerås med 5-2 och fick stopp på en längre matchsvit med förluster. Södertälje kämpar om plats i Slutspelsserien och ligger inför lördagens match på en åttonde plats i tabellen. Det skiljer tio poäng mellan MODO Hockey och Södertälje SK.

De tidigare mötena mellan lagen i HockeyAllsvenskan den här säsongen har slutat med seger för MODO Hockey på hemmaplan innan Södertälje vann det senaste mötet i Scaniarinken med 3-2. Lagen kommer efter lördagens match att stöta på varandra ytterligare en gång till i grundserien när SSK kommer till Fjällräven Center för match onsdagen den 27 februari.

– Senaste gjorde vi en helt okej match på bortaplan mot Södertälje där vi under stunder var det bättre laget. Men vi klantade oss i en situation som skulle komma att kosta oss den matchen. Men vi fokuserar inte på det utan tittar framåt istället där vi ser fram emot mötet på lördag, avslutar Hellkvist.

Läget i MODO Hockey

Inga ändringar är att vänta i jämförelse med den senaste matchen. MODO Hockey tränar under fredagen och efter det tas laget ut för matchen.

Nästa hemmamatch mot IK Oskarshamn

Efter lördagens bortamatch mot Södertälje vänder MODO åter till Örnsköldsvik för hemmamatch mot IK Oskarhamn på onsdag i nästa vecka. Stötta laget i Fjällräven Center genom att vara på plats, biljetterna skaffar du hos våra biljettombud samt på modo.ebiljett.nu.