Hemma
MODO
MODO
Borta
Oskarshamn
IKO

Björn Hellkvist inför onsdagens hemmamatch

19 februari 2019 14:15
Björn Hellkvist i MODO-båset
Herr

MODO Hockey har två hemmamatcher i HockeyAllsvenskan den här veckan som inleds med att IK Oskarshamn gästar Fjällräven Center för match på onsdag kväll. "Jag tror det blir en match i högt tempo där båda lagen kommer att slåss om att ha pucken så mycket som möjligt", kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel inför mötet.


MODO Hockey kommer till spel med fyra raka vinster. Den två matcher långa resan med möten mot IK Pantern och Södertälje SK slutade med full pott och sex poäng av sex möjliga. Det efter 3-7 och 1-5.

– Vi har haft en bra känsla den senaste tiden där vi både tränat och spelat bra under en längre period. Friheten i offensiven tror jag beroende på glappet som vi skaffat ner till slutspelsstrecket i kombination med att vi kört fler individuella moment under träning, berättar Björn Hellkvist för MODO Channel och fortsätter:

– Vi har gjort 20 mål under de senaste fem matcherna och där har vi kanske överpresterat, men jag tycker att vi har ett spel som till stor del talar för att vi ska kunna ligga runt tre gjorda mål framåt per match framöver.

"Vi är ett bättre hockeylag nu"

Onsdag kväll i Fjällräven Center bjuder på en högintressant match då serietvåan IK Oskarshamn kommer på besök och pucken släpps 19:00. Säsongens tidigare möten mellan lagen har slutat med idel hemmasegrar. MODO kommer till spel med poäng i de sex senaste matcherna medan Oskarshamn kommer till match med tre raka förluster.

– Jag förväntar mig att Oskarshamn är precis lika bra som de varit de tidigare matcherna vi mött dem och då har de spelat riktigt bra. Men jag förväntar mig även att vi är bättre, för just nu är vi ett mycket bättre hockeylag än i inledningen av säsongen, avslutar Hellkvist.

Det är ett riktigt getingbo i den HockeyAllsvenska tabellen där Leksands IF innehar tredje plats med 78 poäng medan MODO Hockey tillsammans med BIK Karlskoga har 77 inspelade poäng. Där efter kommer Västerås på 73 poäng och Karlskrona på 71 poäng. Det återstår sex stycken matcher innan HockeyAllsvenskan 2018/2019 är avgjord.

Läget i MODO Hockey

Victor Aronsson gjorde under tisdagen sin andra träning med laget efter lång skadefrånvaro. Matchtruppen tas ut på matchdagens förmiddag.

Till MODO Channel