Hemma
MODO
MODO
Borta
Södertälje
SSK

Förlust mot Södertälje på hemmaplan

27 februari 2019 22:13
Daniel Sylwander mot Södertälje
Herr

Matchen på hemmaplan under onsdagkvällen slutade med förlust för MODO Hockey när Södertälje SK tog samtliga tre poäng efter 1-4 i omgång 49. MODO Hockeys målskytt i matchen var Joakim Hagelin.


Onsdagens match mellan MODO Hockey och Södertälje SK var liknande i matchbild som det senaste mötet mellan lagen, där det var hårda kamper över hela banan. I den första perioden avlossade MODO hela 17 skott mot mål, men det var Södertälje som gick till den första pausvilan med enmålsledning. Efter 18 spelade minuter så direktsköt Sebastian Dyk 0-1 till Södertälje från högt i slottet och via Linus Lundins stolpe i nät.

Den andra perioden blev spelmässigt sämre från MODO Hockey där Södertälje även fick tunga mål. Gästerna utökade först sin ledning i powerplay där Dyk gjorde sitt andra för kvällen efter klapp-klapp-spel innan reduceringen kom från MODO Hockey där Joakim Hagelin hittade en lucka med skott för 1-2 efter 2:05. Hemmalaget fick energi, men i ett powerplay för MODO var det istället Södertälje som utökade till 1-3 när Måns Lindbäck förvaltade ett friläge efter en tappad puck på offensiv blålinje. Efter skotten 8-8 i mittperioden var det fortsatt ledning till Södertälje inför den tredje perioden.

Utökad ledning för Södertälje i tredje perioden

Tidigt i den tredje perioden var det Södertälje som utökade sin ledning i matchen och åter igen kom målet i powerplay för gästerna. Efter 5:29 gjorde Lucas Carlsson 1-4 med ett skott från slottet. MODO Hockey skapade flera kvalificerade målchanser för reducering och avslutade även den tredje perioden med ett långt powerplay efter en femminutersutvisning. Inga fler mål kom i matchen där Södertälje vann med 1-4 där skottstatistiken slutade 39-24.

Hockeyfredag och derby mot Björklöven på fredag

Restaurangen, logeplan och Guldbaren är som vi tidigare berättat fullbokade inför det kommande derbyt mot Björklöven fredagen den 1 mars. Det finns dock gott om bra biljetter kvar på attrativa platser där vi siktar på att ge allt för en ny seger mot rivalen från Umeå.

Fjällräven Center öppnar redan 16:00 med After Work och efter slutsignalen är det full fart med Efterfest i såväl Guldbaren som i gamla Victory Bar (till höger i entréhallen). Alla får plats till festen där du skaffar dina biljetter hos våra fantastiska ombud samt på modo.ebiljett.nu