Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
MODO
MODO

Stark seger borta mot Karlskrona

6 mars 2019 21:33
Herr

Det blev en riktigt skön seger borta mot Karlskrona under onsdagen, när MODO Hockey med en målmässigt stark andraperiod lade grunden till segern. Under den sista perioden kunde MODO Hockey spela av matchen på ett effektivt sätt och till slut skrevs slutsiffrorna till 3-5.


Matchen inleddes med ett tidigt box play för MODO Hockey, då Jonathan Johnson drog på sig två minuter för fasthållning efter 28 sekunder. Men gästerna hade inga större problem att hålla emot i det numerära underläget, utan stod för ett effektivt försvar.

Även matchens andra spel i fem mot fyra var hemmalagets men MODO Hockey stod på nytt för ett stabilt spel och klarade av även detta box play.

Halvvägs in i perioden fick så MODO sin första chans i power play efter att Tobias Enström blivit hakad i offensiv zon. Den bästa chansen hade Daniel Sylwander som fick pucken framför mål och vände runt med ett skott, men Robin Johansson i Karlskronas mål kunde avvärja med höger benskydd.

Daniel Sylwander var en av MODO Hockeys hetare spelare första perioden, han hade två chanser till i perioden men utan att överlista målvakten. Den spelmässigt jämna perioden slutade utan mål, med ett skottövertag för MODO men målmässigt var det 0-0 i paus.

MODO ryckte målmässigt i andra

Karlskrona inledde den andra perioden bäst och skapade några chanser framför MODO Hockeys mål, men Erik Hanses spelade bra och avvärjde de lägen som skapades. I stället var det MODO Hockey som gjorde matchens första mål då Jonathan Johnson stod för en vacker individuell prestation. Johnson vandrade in i slottet, kraftigt uppvaktad, och med ett avigt skott hittade Johnson krysset för 0-1.

Karlskronas fortsätta sätta press på MODO Hockey och under några minuter av den andra perioden så hade MODO svårt att komma ur zon med pucken under kontroll. I samband med ett anfall från Karlskrona så blev det en dubbelutvisning där Magnus Häggström och Viktor Liljegren fick sätta sig på botbänken.

Just Häggström och Liljegren skulle mötas igen. När de båda kom in från utvisningsbåset tappade Karlskrona pucken ur offensiv zon och Häggström lyckades bryta sig in framför Liljegren, vinna pucken och i friläge lyfta in 0-2 trots att Liljegren uppvaktade honom hårt.

12:03 in i perioden utvisades Kristian Jakobsson, men Karlskrona hade svårt att skapa något och med 34 sekunder kvar av Jakobssons utvisning drog hemmalaget på sig en tvåa. När sedan MODO blev fulltaligt och fick chansen i power play så spelade Tommy Enström fram Henrik Björklund och Björklunds skott från blålinjen letade sig in bakom en skymd Robin Johansson i Karlskronas mål.

Utvisningar präglade perioden och Karlskronas reducering till 1-3 kom med bara åtta sekunder kvar av perioden, bara fem sekunder efter att MODO Hockey blivit fulltaliga.

MODO stängde effektivt matchen

Gästande MODO Hockey fick en drömstart på tredje perioden, då Kalle Jellverts isare från slottet letade sig in bakom en ställd Karlskronamålvakt. En tuff inledning för ett jagande Karlskrona, men hemmalaget gav sig inte och i power play med 7:10 på klockan så reducerade Viktor Liljegren till 2-4.

Men MODO stod upp bra i perioden, precis som i matchen i övrigt, och med mindre än fem minuter kvar så gjorde den för matchen så hete Daniel Sylwander 2-5 med ett distinkt skott från vänsterkanten.

Målet gjorde att matchen kändes avgjord och trots att Karlskrona fick in ytterligare en reducering genom August Nilsson så var segern säkrad för gästerna. Inte ens när Karlskrona tog ut målvakten i slutet så var det nära att hemmalaget skulle komma närmre i målprotokollet.

Sista omgången mot Västerås på fredag

Det är fullt pådrag inför Hockeyfredag den 8 mars när Västerås kommer på besök för match mot MODO Hockey i den sista omgången av HockeyAllsvenskan 2018/2019. Som vanligt under Hockeyfredag så erbjuder vi AW redan från 16:00 där platser finns kvar för drop-in till mat i Guldbaren.

Efter matchen är det full fart i entréhallen där bandet Helldorado trampar ner gasen direkt efter slutsignalen. Precis som vanligt väntar även Fans Corner där entréhallen kommer att bli Örnsköldsviks största mingelyta.

Har du inte redan biljett till matchen är det hög tid att besöka något av våra ombud i Örnsköldsvik med omnejd, eller surfa in på modo.ebiljett.nu.

Fira in helgen tillsammans med oss!