Hemma
MODO
MODO
Borta
Västerås
VIK

Förlust mot Västerås på hemmaplan

8 mars 2019 21:43
Herr

MODO Hockey förlorade fredagens hemmamatch mot Västerås IK med 2-3 efter periodsiffrorna 1-0, 1-2 och 0-1. Målskyttar för MODO Hockey i matchen var Anton Karlström och Jonathan Johnsson. HockeyAllsvenskan 2018/2019 är därmed färdigspelad och MODO Hockey slutade på en sjätte plats.


I den sista omgången av HockeyAllsvenskan 2018/2019 tog MODO Hockey emot Västerås IK i Fjällräven Center inför 3413 på plats. Det var MODO Hockey som startade matchen bäst och hade flest chanser offensivt under de inledande 20 minuterna. Det dröjde till 17:12 innan matchens första mål kom och det var MODO Hockey som i powerplay gjorde 1-0. Anton Karlström var på rätt plats för att skjuta sitt sjätte mål för säsongen i en period där MODO vann skottstatistiken med 15-4.

Tre mål i svängig andraperiod

I den andra perioden var det Västerås som inledde målskyttet när Johan Skinnars kvitterade matchen till 1-1 efter 10:14. Målet kom i powerplay efter ett stolpskott där returen sedan landade på Skinnars klubba. Västerås ledningsmål kom sedan efter 14:23 när Mikael Frycklund i friläge sköt 1-2 bakom Erik Hanses.

7-MODO-målvakten klev sedan fram med flera fina räddningar innan MODO Hockey fortsatte att vara effektiva i powerplay. Med klockan på 17:25 smällde Jonathan Johnson in 2-2 med ett vasst direktskott för mål nummer 15 den här säsongen, vackert framspelad av Patrik Karlkvist. Skotten i andra slutade 7-13.

Västerås med enda målet i tredje perioden

Västerås inleddde den tredje perioden med ett stolpskott i spel fyra mot fyra innan MODO Hockey inte kunde förvalta ett följande powerplay. Istället var det Västerås som återtog ledningen i matchen efter 8:27 när Alexander Lindelöf direktsköt ett slagskott i nät för 2-3.

MODO Hockey fick sedan åter chansen i spel fem mot fyra när sju och en halv minut återstod av den tredje perioden, där tvingades Västerås målvakt Samuel Ersson till flera högkvalificerade räddningar. Efter powerplayspelet skapade Kalle Jellvert ett friläge och MODO Hockey pressade för en kvittering. Under slutminuterna spelade MODO sex mot fem men inga fler mål föll i matchen som slutade 2-3.

HockeyAllsvenskan 2018/2019 är därmed färdigspelad och MODO Hockey tog 86 poäng och slutade på sjätte plats.

Biljettsläpp till Slutspelserien

Lördagen den 9 mars från 10:00 till 14:00 kan du med säsongskort förköpa biljetter till Slutspelsserien i Fjällräven Center. Du på sittplats har naturligtvis din plats reserverad ända fram till dess och alla med säsongskort får även köpa fler biljetter innan ordinarie biljettsläpp sker klockan 14:00 hos våra ombud och på modo.ebiljett.nu. Välkommen till Fjällräven Center!

Spelschemat är nu fastställt till Slutspelserien där MODO Hockey kommer att spela två hemmamatcher med speldatumen torsdag 14 mars samt måndag den 18 mars när Karlskrona HK respektive Västerviks IK kommer på besök.