Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Björklöven
IFB

Förlust mot Björklöven i inledningsmatchen av SCA cupen

22 augusti 2018 22:25
SCA cupen

Björklöven besegrade MODO Hockey i den första matchen av SCA cupen 2018 och vann med 0-3 i Fjällräven Center. "Vi måste jobba hårt för att få resultat och det gör vi inte idag", kommenterade MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel efter matchen.


Efter en första period utan mål där lagen bytte chanser i powerplay kom ledningsmålet för gästerna efter 4:43 av den andra perioden. Jakob Stenqvist sköt från sin backposition i fem mot fyra och pucken tog vägen via en MODO-spelare i nät för 0-1. Under en avvaktande utvisning utökade Björklöven sin ledning efter 14:34 när Simon Backman svarade för en fin prestation och spelade fram Lukas Ericsson som direktsköt 0-2 bakom Erik Hanses.

Stökig tredjeperiod där Björklöven höll undan

Om de två inledande perioderna var griniga så var det ingenting i jämförelse med den tredje perioden där dubbelutvisningar, tacklingar och tjafs efter avblåsningar var ett stående inslag. Björklöven hade kontroll över matchen och sköt slutresultatet till 0-3 när Alexander Wiklund prickade tom kasse när endast 17 sekunder återstod.

– En stor besvikelse sett till vår inställning idag. Vi visar ingen kampvilja i man mot man-situationerna. Vi gör jobbet bättre i den tredje perioden men vi får inte komma in så här på hemmaplan och tro att man som spelare är bättre än vad man är, kommenterade MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel efter matchen och avslutade:

– Vi måste ta i, vilket är en grundförutsättningen i den här idrotten för då kommer det fina spelet också. Men vi gör inte det under de första 40 minuterna idag. Vi måste ta med oss allt som händer idag för fortsätter vi så här kommer vi att förlora många matcher.

Till MODO Channel