Hemma
Leksand
LIF
Borta
MODO
MODO

Mäktig tredjeperiod gav seger mot Leksand

1 november 2018 21:23
Dam

MODO Hockey avgjorde kvällens bortamatch mot Leksand i SDHL efter en riktigt stark tredjeperiod. Samtidigt som Klara Peslarova höll nollan gjorde MODO fyra mål fram under de sista 20 minuterna och vann toppmötet med 0-4.


Ett riktigt toppmöte i SDHL stod för dörren när tabellettan MODO gästade tabelltrean Leksand under torsdagskvällen. Två lag med bra skridskoåkning och högt tempo bådade för en rolig match och den första perioden började bra från båda lagen.

Båda lagen jobbade väldigt hårt under de första 20 minuterna och man minimerade misstagen, vilket gjorde det svårt att komma till de riktigt heta lägena. MODO fick tidigt chansen i power play, men man skapade enbart nån halvchans framåt.

Hemmalaget hade två chanser i numerärt överläge under perioden men precis som MODO hade man svårt att skapa några bra lägen. Den bästa chansen i perioden fick MODO i ett av Leksands power play, när man kom tre mot ett men där Johanna Olofssons avslut gick över målet.

Få chanser i mittenperioden

Om den första perioden var underhållning och en del chanser åt båda håll så var den andra perioden spelmässigt och underhållningsmässigt sämre. Under de första tio minuterna av perioden skapades inte många chanser och det var slarvigt spel.

Periodens mest underhållande minuter kom i mitten, då först Leksand fick ett friläge som Klara Peslarova var följsam på och räddade och sedan vände MODO och skapade bra tryck och en farlig chans men där Julia Åberg i Leksands mål stod för en fin räddning.

Åberg fick visa att hon är en bra målvakt i det efterföljande power play som MODO hade. Michela Cava hade två fria lägen men målet uteblev och efter två perioder var matchen fortfarande mållös.

Mäktig tredjeperiod avgjorde för MODO

Två mållösa perioder hade lagen bjudit publiken på men den sista perioden skulle innehålla hela fyra mål. Perioden inleddes med att Leksand fick chansen i spel fem mot fyra men MODO stod emot och Klara Peslarova fortsatte storspela i målet.

Ett fulltaligt MODO kunde till slut få utdelning i matchen och det kom halvminuten efter att man fått in den femte spelaren på isen. Lauren Wildfang spelade över pucken till vänsterkanten där Brooke Boquist tog emot, klev in och tryckte iväg ett hårt skott som gick in bakom Julia Åberg i Leksands mål.

Leksand klev framåt i jakten på en kvittering, vilket öppnade upp för spelvändingar för MODO. På en av dessa kom 0-2 då Lauren Wildfang fick pucken i slottet på ett instick från Kaitlyn Tougas och Wildfangs skott satt fint vid bortre stolpen.

Sista minuterna tog Leksand ut målvakten och där kunde MODO avgöra med 0-3 i tom kasse. En hårt jobbande Ronja Mogren var först på en lång puck från MODO Hockeys zon och ensam kunde hon lägga in pucken med 45 sekunder kvar på klockan.

Målet blev dock inte matchens sista, som många trodde, utan med 22 sekunder kvar kom även 0-4 på en stökig situation nära mål, där Laura Lerchova var sist på pucken.

MODO fortsätter vara i toppen av SDHL efter segern och nu väntar ett två veckor långt uppehåll för landslagsuppdrag. Nästa match för MODO i SDHL är fredagen den 16:e november då man tar emot Leksand med start 19:00.