Hemma
Luleå/MSSK
LHF/MSSK
Borta
MODO
MODO

MODO Hockey fick Luleå Hockey/MSSK på fall

27 december 2018 21:37
Dam

MODO Hockey besegrade på torsdagkvällen serietvåan Luleå Hockey/MSSK i SDHL. På bortaplan blev slutresultatet 2-3 där Kaitlyn Tougas gjorde det matchvinnande målet, Michela Cava svarade för ett mål och en assist vilket även blev poängfacit för inlånade Lore Baudrit.


MODO Hockey kom till spel utan fyra ordinarie spelare, varav tre centrar, till kvällens toppmöte i Coop Norrbotten Arena. Tabelltvåan Luleå startade även matchen bättre och kunde i sitt fjärde raka powerplay-spel sätta 1-0 genom Emma Nordin. Målet kom efter 19:03 i den första perioden där skottstatistiken slutade hela 21-9 till hemmalaget.

Poäng nummer 100 för Cava i MODO Hockey

I den andra perioden kvitterade MODO Hockey omgående och det efter ett två mot ett-läge där Michela Cava rakade in en retur efter skott från Lore Baudrit. Målet var Cavas nummer 20 för säsongen och innebar även poäng nummer 100 i MODO Hockey. När Luleå/MSSK fick ännu ett powerplay återtog hemmalaget dock ledningen när Emma Nordin gjorde sitt andra för kvällen fram till 2-1 efter 5:49.

MODO Hockey lånade inför matchen in två spelare från Björklöven och i poängprotokollet höll sig Lore Baudrit framme två gånger om. Först genom att assistera Cava till 1-1-målet och sedan genom att efter 17:13 i den andra perioden slå in en retur för 2-2 i matchen. Michela Cava jobbade mycket förtjänsfullt till sig pucken och bäddade för målet.

Tougas med det matchvinnande målet

Den tredje perioden hann så bli 3:59 spelad innan Olivia Carlsson hittade Kaitlyn Tougas med ett inspel i slottet. Tougas var iskall och väntade ut Luleå/MSSK-målvakten innan hon satte 2-3 högt på plockhandssidan för 2-3 till MODO Hockey. Det målet stod sig som det matchvinnande och Klara Peslarova svarade för en formidabel insats mellan stolparna i matchen och räddade 41 av 43 skott när MODO Hockey besegrade Luleå Hockey/MSSK med 2-3.

– Vi pratade inför matchen om att jobba halvt ihjäl oss och ligga nära motståndarna där vi visste att det skulle krävas i det närmaste en hundraprocentigt insats från oss för att ta med oss tre poäng från Luleå, kommenterar huvudtränare Björn Edlund efter matchen och avslutar:

– Vi höll oss på rätt sida och vann många puckar där vi spelade efter resurserna, spelade ett enkelt spel och gjorde det genom ett bra försvar och med en hög effektivitet framåt. Jag är oerhört glad över den här segern där laget verkligen visade upp rätt inställning.

Returmatch och ny toppmatch på lördag

I Husumhallen på lördag sker returmötet mellan serieledande MODO och tabelltvåan Luleå Hockey. Missa inte toppmötet som startar 16:00 där entrébiljetter köps på plats för 100kr vuxen samt 50kr barn/ungdom.