Hemma
MODO
MODO
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Björn Edlund inför returmötet mot Luleå Hockey/MSSK

28 december 2018 14:20
Dam

MODO Hockeys damer vann första matchen av två mot Luleå Hockey/MSSK den här veckan. Nu laddar man om inför returmötet på lördag i Husumhallen. "Jag är övertygad om att det kommer krävas en ännu bättre insats från vårat håll i returen imorgon", säger Björn Edlund.


MODO Hockeys och Luleå Hockey/MSSK mötte varandra i en jämn match i Coop Norrbotten Arena under torsdagen. Bara ett par minuter in i tredje perioden gjorde Kaitlyn Tougas 2-3, som också blev slutresultatet.

Nu väntar ett nytt möte lagen mellan när de drabbas samman under lördagen.

– Det blir intressant, vi förväntar oss ett sjukt revanschsuget Luleå. Vi måste fortsätta att vara extremt noggrann i det defensiva jobbet samt ligga på rätt sida och se till att plocka bort dem och vinna returer, säger Björn Edlund.

Inför returen på hemmaplan menar han att det är viktigt att gå ut och visa vilka som bestämmer.

– Vi ska vara chef i vår egna byggnad. Vi måste stå upp för varandra i varje situation och vara riktigt tråkiga och jobbiga att spela mot, säger han.

Lita på sina offensiva kvalitet

Huvudtränare Björn Edlund menar att man är ett effektivt lag, och att mycket fokus måste läggas på det defensiva. Samtidigt som man litar på sin offensiva styrka.

– Vi är ett effektivt lag och vi vet att vi är duktiga på att sätta dit puckarna. Vi måste lita på att vi kommer ta vara på lägena och våga spela med hög press, säger han.

Matcherna mot Luleå Hockey/MSSK brukar kunna bli heta och det blir även viktigt att laget lägger fokus på rätt saker under morgondagen.

– Vi ska bara lägga fokus på rätt saker och det vi kan påverka. Det handlar egentligen om att störa dem så mycket som möjligt, och sedan fortsätta att trumma på i våra banor, avslutar Edlund.

Matchinfo

Matchen mellan MODO Hockey och Luleå Hockey/MSSK spelas torsdag 29/12 i Husumhallen med nedsläpp 16:00.

Betalningen sker genom swish eller kontanter.

Pris: 100 kr/vuxen och 50 kr/ungdom.