Hemma
MODO
MODO
Borta
Linköping
LHC

Björn Edlund inför helgens hemmamatcher

1 februari 2019 11:10
Dam

MODO Hockeys avslutning på SDHL-grundserien är idel toppmöten. Senast kommer man från en förlust på bortaplan mot Luleå. Men nu väntar två hemmamatcher under helgen, först mot Linköping och sedan HV71. "Det känns som att energin finns där, nu kastar vi oss tillbaka upp på hästryggen och gasar", säger Björn Edlund till hemsidan.


MODO Hockeys damer kommer senast från en förlust på bortaplan mot Luleå, en insats som Björn Edlund beskriver som platt. Men trots den tunga förlusten, känner han ingen oro inför helgens två matcher.

– Vi hade ett bra snack i går innan träningen och vi luftade ordentligt. Vi kom fram till att vi måste spela och träna med mycket hjärta, säger Edlund och fortsätter:

– Träningen i går är en av säsongens bästa, rent energimässigt. Det är fantastiskt kul att se det, när vi kommer från en tung förlust. Har vi den intensiten både i träningar och matcher, så blir vi väldigt svåra att möta.

Slutspurten i grundserien

SDHL är nu inne på sin slutspurt, och av grundserien återstår det nu bara två stycken matcher. Två matcher mot lag som huserar högt upp i tabellen, och där viktiga poäng står på spel.

– Vi har ett fantastiskt bra upplägg, om man ser till hur tabellen ser ut. Tre topplag där vi kan gnida in den här slutspelskaraktären. Varje liten närkamp är livsviktig. Självklart vill vi se till att knipa andra platsen i tabellen. Vi har något att vinna och det ska vi gå för, säger Edlund.

Helgens matcher mot Linköping och HV71 är två riktiga värdemätare, som huvudtränaren alltså ser som god repitition inför SM-slutspelet. Vad som kommer att krävas, det har han god koll på.

– Vi måste komma ut med samma energi som vi hade på träningen igår. Sätta hård press på LHC och inte ge dem utrymme. Det finns några spelare i deras lag som gillar att bära pucken och vara lite mer spelfördelare. De ska få en jobbig kväll.

Mot HV71 tror han på en liknande matchbild, och nu gäller det att man krämar ur det sista.

– Det är två intensiva lag med bra fart och mycket teknik. Det kommer bli en svängig match mot HV71, och högintensiva matcher är något som passar oss bra. Men det gäller att fortsätta ha bra energi. När man tror att man är trött så kopplar man på reservtanken och tar i lite extra för att vinna, avslutar Björn Edlund.

Till MODO Channel

Hockeyfredag mot Vita Hästen

Fredag den 8 februari bjuder vi in till Hockeyfredag i Fjällräven Center vilket betyder full fart i entréhallen från start till mål. Redan klockan 16:00 öppnar arenan upp för After Work i Guldbaren med bra priser på såväl mat som dryck och den perfekta uppladdningen.

Köp dina biljetter via modo.ebiljett.nu.