Hemma
Växjö
VLH
Borta
MODO
MODO

MODO med seger borta mot Växjö

3 mars 2019 14:37
Junior

MODO Hockey bröt förlustsviten i J20 SuperElit Top10 under söndagen då man besegrade Växjö Lakers på bortaplan. Slutresultatet skrevs till slut till 1-4 efter periodsiffrorna 0-2, 1-1 och 0-1. MODO Hockeys målskyttar i matchen var Tobias Åhström (2), Maximilian Popovic och Nicolas Müller.


Efter lördagens förlust i J20 SuperElit Top10 mot Frölunda på bortaplan var det under söndagen dags för MODO Hockey att gästa Växjö Lakers för den 14:e omgången.

En relativt jämn inledning av matchen var vad lagen bjöd publiken på, men efter drygt sju spelade minuter så tog MODO Hockey ledningen. Tomislav Lovric skott från blå kunde Växjös målvakt inte hålla och Tobias Åhström höll sig framme och petade in pucken till 0-1.

Två minuter efter ledningsmålet kom även 0-2 då MODO lyckades hålla kvar pucken i offensiv zon genom Oliver Lexenberg och Anton Gradins skott på bortre benskyddet skapade en retur som Maximilian Popvic kunde skicka in. I samband med målet tog Växjö time out för att samla styrkorna.

Resten av perioden blev mållös men både Växjö och MODO hade chanser för att göra mål, utan att lyckas.

Åhström med sitt andra i matchen

Växjö kom ut lite hetare i andra perioden och 4:45 in så kunde Dominik Bokk reducera till 1-2. Men trots målet och att man också fick spela i numerärt underläge bekom inte MODO som med 8:11 på klockan gjorde 1-3 genom Tobias Åhström, hans andra mål i matchen.

Växjö tappade helt bort Åhström framför mål och när Max Wahlgren och Alexander Popovic samarbetade efter kanten kunde de nå in till Åhström som kallt väntade ut målvakten och la in pucken högt.

Resten av perioden präglades en del av utvisningar men några fler mål föll inte och MODO Hockey hade med sig en tvåmålsledning in i andra paus.

Utvisningarna präglade tredje perioden

MODO Hockey stod emot i inledningen av tredje perioden då Växjö hade dryga minuten i power play, efter en utvisning som skedde i slutet av andra. MODO Hockey klarade också av två minuters box play efter att Joel Wahlgren fått 2+10 minuter 5:12 in i perioden.

Utvisningarna duggade tätt i den tredje perioden, åt båda håll. Både MODO och Växjö hade chanser i numerärt överläge utan att lyckas. Men till slut, i spel fyra mot tre, så stängde MODO Hockey matchen då Nicolas Müller gjorde 1-4 med mindre än tre minuter kvar. Tobias Åhström och Alexander Popvic stod för framspelningen.

1-4 blev slutresultatet i matchen och med det så bröt MODO Hockey den förlustsvit man haft trots att man spelat bra i flera av matcherna. Med segern klättrade MODO en placering och finns nu på åttonde plats, en plats som skulle innebära att man får hemmaplansfördel i första omgången av slutspelet.